Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü


Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü
Arkeoloji ve Sanat Tarihi ; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Hakkında Bilgi:
Koç üniversitesi bu bölüme öğrenci alımını TS-1 puanı ile yapmaktadır. TS-1 puanı için hem YGS’ye hem de LYS-3 ve LYS-4 sınavlarına girmek mecburidir. Aksi takdirde puanınız hesaplanmaz ve bölümü tercih etme imkanınız bulunmaz. Bölümün amacı bölümü okuyan öğrencileri arkeoloji ve sanat tarihi alanlarında geliştirmek ve hem arazide hem de çeşitli projelerde etkin rol almalarını sağlamaktır. Bunun için eğitim boyunca çeşitli bilimsel ve teknik bilgiler de öğrencilere kazandırılmaktadır. Eğitim boyunca gerek arkeoloji alanında gerekse de sanat tarihi alanında birçok ders okutulmaktadır. Bu nedenle mezun olmuş öğrenciler hem sanat tarihi alanında hem de arkeoloji alanında yetkinleşmiş elemanlar olurlar.
 
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Mezunları Ne İş Yapar:
Arkeoloji ve Sanat Tarihi mezunları hem devlet kurumlarında hem de özel sektörde çalışma imkanlarına sahiptir. İş bulmalarının pek de kolay olduğunu söylemek mümkün değildir. Kamu kurumlarında arkeolog olarak çalışmak isteyenlerin KPSS’de yüksek bir başarı elde etmeleri gerekir. Her sene çok sınırlı sayıda arkeolog alınmaktadır. Bu nedenle taban puanlar 85-90 puan arasında gidip gelmektedir. Mezunlar çalıştıkları kurum veya kuruluşlarda hem arazide kazı çalışmalarında rol alabilir hem de masa başında çalışabilir. Özellikle müze görevlisi olanlar daha çok masa başında çalışmaktadır. Kendisini iyi geliştirmiş olanlar sanat eleştirmeni olabilir veya sanat tarihi ile ilgili çeşitli araştırmalar yapabilir.
 
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü İş Olanakları, İş İmkanları, Çalışma Alanları:
Arkeoloji ve Sanat Tarihi mezunlarının çalışma alanlarını daha çok Kültür ve Turizm Bakanlığıdır. KPSS ile yapılan alımların hemen hemen tamamı bu bakanlığa yapılmaktadır. Ancak özel sektörde çalışma imkanı da bulunmaktadır. Özellikle büyük inşaat firmalarında, Karayollarında çalışan arkeologlar da bulunmaktadır. ALES gibi akademik sınavlarda başarılı olanlar öğretim görevlisi de olabilmektedir.


Admin

Taglar: ArkeolojiSanatTarihiBölümü

Meslek Rehberi - İlginizi çekebilecek başlıklar
Arşivcilik Bölümü

Arşivcilik ; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Aşçılık Bölümü

Aşçılık ; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü

Astronomi ve Uzay Bilimleri ; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Adalet Bölümü

Adalet; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunanlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Ağaç İşleri Bölümü

Ağaç İşleri; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunanlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bölümü

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunanlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.



Sayfa Yorumları

Yorum Ekle





Mesaj / Bildirim Gönderin