Aranan: Tarihi

  1. Yaşanmış En Düşük ve En Yüksek Sıcaklık Kaç Derecedir?

    Dünyamızda tespit edilebilen en düşük sıcaklık güney kutbunda eksi 89.6 derece ile Antarktika Vostok istasyonunda ölçülmüştür. En yüksek sıcaklık gölgede 58 derece olarak 13 Eylül 1922 tarihinde Libya’da El-Azizia’da ölçülmüşt

  2. Deniz Suyu Neden Tuzludur?

    Sodyum (Na) ve Klor (Cl). Bilim insanları Sodyum’un ilk teoride olduğu gibi nehirler yolu ile karalardan denizlere taşındığını, Klor’un ise dünya tarihinin ilk dönemlerinde, yer kabuğu ile yer merkezi arasında kalan katmanlardan, okyanusla

  3. Emin Çapa - Türk Hamamlarında Suyun Kaldırma Kuvveti Neden Yok?

    TEDxİstanbul Konuşması: Emin Çapa, "Türk Hamamlarında Suyun Kaldırma Kuvveti Neden Yok?" başlıklı konuşmasında tarihin önde gelen bilim adamlarıyla çıktığı yolculuğa Türk eğitim sistemine yönelttiği eleştirilerle devam ediyor.

  4. Tarih Dersini Antik Şehirde İşlediler

    Antalya’da 2018 Perge Yılı etkinlikleri kapsamında 9’uncu sınıf öğrencileri, tarih dersini Geç Klasik, Helenistik ve Roma İmparatorluğu dönemlerinin izlerini taşıyan Perge Antik Kenti’nde tarihi mirası gezerek gerçekleştiriyor.

  5. Türkiye Tarihi (11-13. yy’lar)

    Danişmentliler, Saltuklular, Mengücekliler, Artuklular, Çaka Beyliği ve diğer Türk Devletleri

  6. Türklerin İslamiyeti Kabulü

    Maveraünnehir: “İki nehir arası” anlamına gelen bir coğrafya terimidir. Orta Asya’da, Ceyhun (Amu Derya) ve Seyhun (Siri Derya) arasında tarihi bölgedir. Bugün Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan arasında bölünmüştür. Maveraünneh

  7. Mum Yanınca Niçin Geriye Bir Şey Kalmıyor?

    Tarihi çok eskiye uzanan mum ışığının adeta büyülü bir gücü vardır. İnsanda romantik duygular uyandırdığı gibi, tüm dinlerde ruhani bir yeri de vardır. Ayin ve adakların vazgeçilmez malzemesidir. Mum tarihin ilk icatlarından biridir

  8. Osmanlı Sanatı (Osmanlıda Sanat)

    Selçuklu Devleti ve Beylikler Döneminde önemli bir yere gelen Türk-İslam sanatı geliştirilmiştir. Ayrıca İran ve Bizans sanatından da etkilenen Osmanlı sanatı, kendine has bir üslup oluşturarak dünya sanat tarihinde kendisine özel bir yer

  9. Milli Mücadele Öncesi Atatürk’ün Çalışmaları

    Büyük önder Atatürk şüphesiz milli mücadele işine 19 Mayıs 1919 tarihinde başlamadı. Tarihsel süreç çok öncelere dayanmaktadır. Ancak şartlar 1919’da olumlu bir hale geldiğinden mücadele bu süreçte başlamıştır.

  10. 360 Derece Midyat Görüntüsü

    Midyat Kaymakamlığından 360 Midyat’ı gezin. Tarihi Midyat’ı Google Street View ile görebilirsiniz.

  11. Wilson Prensipleri Nedir?

    11 Şubat 1918 tarihinde ABD başkanı Wilson’un yaptığı bir konuşmada ortaya koyduğu yeni barış şartları daha sonraki süreçte kabul edilmelerinden dolayı önem kazanmıştır.

  12. 1917 Olayları Nedir?

    1917 yılında gerçekleşen olaylar hem dünya tarihini hem de ulusal tarihimizi oldukça etkilemiştir. Bu olayları şu şekilde sıralayabiliriz:

  13. Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü

    Arkeoloji ve Sanat Tarihi ; bölümü nedir, iş imkanları nelerdir, bölüm mezunlarının kazançları, çalışma alanları ve mesleği hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki içerikten ulaşabilirsiniz.

  14. Kara Kedi Geçmesi Neden Uğursuzluk Getirir?

    Dünya tarihinde kedilerden başka, önce tanrılaştırılan, sonra şeytanla özdeşleştirilip soykırımına uğrayan, sonra da tekrar evin baş köşesine yerleştirilen hiçbir canlı türü yoktur.

  15. Orta Asya Uygarlığı

    Orta Asya kültür tarihi MÖ.5000 yıllarına kadar uzanmaktadır.Tarih sahnesine ilk defa Orta Asya da çıkan Türkler bu kültürden etkilenmişlerdir.

  16. Tarih Çağları Soruları

    Insanlık tarihinin en uzun çağı hangisidir? Kavimler Göçü ile başlayan çağ nedir? Maden çağlarının içinde en gelişmiş çağ hangisidir?

  17. Tarih Devirleri

    Tarih, yazının icadı ile başlayan zaman dilimi içerisinde devirlere ayrılırken, insanlık tarihini etkileyen büyük ve önemli olay ve buluşlara göre dört bölüme ayrılır.

  18. Tarihi Çağlara Giriş

    İnsanların yeryüzünde faaliyet göstermeye başlamasından M.Ö. 3200 yıllarında Sümerler tarafından yazının bulunmasına kadar geçen döneme Tarih Öncesi Devirler denir.

  19. YKS Tarih Konuları

    Tarih Bilimi, Uygarlığın Doğuşu ve İlk Uygarlıklar, İlk Türk Devletleri, İslam Tarihi ve Uygarlığı, Türk-İslam Devletleri, Türkiye Tarihi, Beylikten Devlete (1300-1453), Dünya Gücü: Osmanlı Devleti (1453-1600), Arayış Yılları (17.

  20. Tarihin Faydalandığı Bilim Dalları

    Sosyal bilimlerin ortak araştırma konusu nedir?Aynı amaca yönelik araştırma yapan bilimler arasında yardımlaşmanın yararları neler olabilir?

  21. Mezhepler Tarihinin Diğer İlimlerle İlişkisi

    Kelam: İMT’nin Kelam gibi savunma amacı yoktur. İslam Tarihi: Kaynaklarından faydalanır. İMT daha çok siyasî-itikadî gelişmelerle ilhilenir. İslam Tarihi ise tarihi boyutu ele alır

  22. İslam Mezhepler Tarihi Özet

    Hz Peygamber döneminde mezheplere ihtiyaç yoktu, zira dini konularda herhangi bir ihtilaf bulunmamaktaydı. Ancak Hz. Peygamber’in vefatı sonrası birtakım siyasî olaylar vukuu bulduğundan artık farklı görüşler ve mezhepler ortaya çıkmaya b

  23. Ya İstikla Ya Ölüm Konu Anlatımı

    İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - Doğu Cephesi(Gümrü Antlaşması), Güney Cephesi(Ankara Antlaşması), Düzenli ordunun kurulması. Batı cephesi, savaş ve anlaşmalar.

  24. Girişimciliğin Tarihi

    İlk kez 18. yüzyılın başlarında İrlandalı ekonomist Richard Cantillon tarafından; “henüz belirginleşmemiş bir bedelle satmak üzere üretimin girdilerini ve hizmetlerini bugünden satın alan ve üreten kişi” olarak tanımlanan girişimci

  25. Tarih Bilimine Giriş

    Tartışma sorusu: Sizce tarih nedir? İnsan neden tarihi merak eder ve incelemek ihtiyacı duyar? Siz geçmişinizi anne babanızın çocukluğunu,dedelerinizi, soyunuzun nereden geldiğini,yaşadığınız bölgede geçmişte kimlerin nasıl bir yaşam

  26. Adana Arkeoloji Müzesi

    Adana’nın ve bütün Çukurova’nın tarihi eserlerinin sergilendiği Müze, Cumhuriyetin ilanından hemen sonra 1924 yılında kurulmuştur.

  27. Amasya Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi

    Mustafa Kemal’in 1919 yılı Haziranı’nda Amasya’ya gelişinde üs olarak kullandığı ve Amasya Tamimi’nin kaleme alındığı yer olan Saraydüzü Kışla Binası bu tarihi önemi gözetilerek aslına uygun biçimde Yeşilırmak kıyısında y

  28. Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi

    Yapıların Tarihi Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Atpazarı olarak isimlendirilen semtte, Ankara Kalesi’nin dış duvarının güneydoğusundaki yeni işlev verilerek düzenlenmiş iki Osmanlı yapısında yer alır.

  29. Antalya Simena Örenyeri

    Kale Köyü eski Simena antik kenti üzerine kurulmuştur. Bulunan yazıtlardan kentin tarihini M.Ö. IV. yüzyıla kadar indirebiliyoruz.

  30. Bartın Amasra Müzesi

    Amasra’nın antik bir yerleşim merkezi olması ve tarihî eser açısından zengin olması nedeniyle burada bir müze kurulması zorunlu hâle gelmiştir.

  31. Başkomutan Tarihi Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Ziyaret (Kültürel Değerler, Tarih ve Milli Mücadele, Kahramanlık, Anıtlar)

  32. Beyşehir Gölü Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık, Kuş Gözlem, Sportif Olta Balıkçılığı (Tarihi kalıntılar, jeomorfolojik oluşumlar, tabii bitki ve zengin kuş toplulukları ve hidrolojik özellikler)

  33. Çanakkale Arkeoloji Müzesi

    Çanakkale’de Müzecilik faaliyetleri Atatürk’ün zamanında başlamıştır. 1936’da Zafer Meydanında tarihi mermer ve taş eserler toplanması ile başlanılmış, 1965 yılında ise yine aynı meydan da bulunan kilisenin ek binasında Müze Mü

  34. Çorum Müzesi

    Doğu ile Batı arasında bir köprü vazifesi gören, insanlık tarihinin çeşitli dönemlerinde ön sıralarda yer almış ve pek çok uygarlığın beşiği olmuş ülkemizde, Çorum ve çevresi binlerce yıldır süregelen Anadolu’nun yerli kültü

  35. Erzurum Kalesi

    İlk inşa tarihi kesin olarak bilinmeyen Erzurum Kalesi’nin M.S. 5. yüzyılın ilk yarısında Bizanslılar tarafından yaptırıldığı tahmin edilmektedir.

  36. Göreme Tarihi Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Tarihi eski yerleşimler (kiliseler, şapeller, ve peri bacaları) jeomorfolojik oluşumlar, dinlenme ve eğlenme

  37. Nemrut Dağı Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Tarihi Açık Hava Müzesi, Manzara, Doğa yürüyüşü, Ekoturizm, Fotoğrafçılık. Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Adıyaman ili sınırları içindedir.

  38. Nenehatun Tarihi Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Ziyaret (Aziziye tabyası, tarih, kahramanlık, milli mücadele). Tarihimize 93 Harbi olarak geçen 1877–1878 Osmanlı-Rus Savaşında şehrin korunmasında etkin rol üstlenen Mecidiye ve Aziziye tabyaları, Rusların kente daha f

  39. Tektek Dağları Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Ziyaret, Tarihi ve arkeolojik özellikler, Kervansaray, harabeler, yabani Antep Fıstığı, ceylan, dev kertenkele.

  40. Troya Tarihi Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Ziyaret (Tarihi Kalıntılar ve jeomorfolojik Yapı). Ege Bölgesi’nde,Çanakkale ili sınırları içinde yer almaktadır.1996 yılında ilan edilmiştir.


  1. Antakya » Özel 3k Muhasebe İktisat Matematik Türkçe Ve Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Öğretim Kursu

    Haraparası Mah. 2. Cad. No: 1 İç Kapı No: 1 Antakya / Hatay


  1. Çoğaltı Tarihi

    Yazmaların elle yazılarak çoğaltıldığı yılı belirten tarih.

  2. Eğitim Tarihi

    İlk çağlardan günümüze dek eğitim kurum ve uygulamalarının geçmişini ve gelişmesini ince

  3. Felsefe Tarihi

    Felsefenin kökenini ve gelişimini, bu gelişimin yasalarını ve aşamalarını, değişik felsefe

  4. İlkçağ Tarihi

    Yazılı belgelerin bulunduğu en eski zamanlardan, genellikle Batı Roma İmparatorluğunun çökü

  5. İtfa Tarihi

    Bir taşınır değerin ya da borcun geri ödeme tarihi.

  6. Jülien tarihi

    İsa' nın doğum yılının Ocak ayının birinci gününe 1721057 sayısı verilip, Greenwich' in

  7. Jülyen Tarihi, Jt

    Jülyen dönümüyle belirtilen tarih yalnız gökbilimde kullanılır. Sözgelimi, 16 şubat, 1967

  8. Kolofon Tarihi

    Kitabın yazılması ya da basılması ile ilgili olarak kolofonda verilen tarih.

  9. Kültür Tarihi Okulu

    İlkellerin kültürlerine tarihsel bir derinlik kazandırmaya ve evrimci kuramlar yerine bu kültü

  10. Önsöz Tarihi

    Önsözün bitimine konulan ve kitapta başka bir tarih yoksa, basım tarihi yerine de geçen tarih.

  11. Orta Çağ Tarihi

    İlk Çağ ile Orta Çağ arasındaki zaman kesiminin tarihi.

  12. Sinema Tarihi

    Sinema Sinemanın bulunuş, doğuş, gelişme evrelerini konu alan tarih dalı.

  13. Son Kullanım Tarihi

    Uygun koşullarda depolandığı süre içinde müstahzar vb.nin kendine özgü özelliklerini koruy

  14. Son Kullanma Tarihi

    Sinema Boş filmlerin kutularında yer alan, filmin kullanılması ve açındırılması için aşı

  15. Son Tüketim Tarihi

    Gıda maddesinin uygun koşullarda depolandığı süre içinde kendine özgü özelliklerini koruya

  16. Tarihî Gramer

    Bir lehçenin, bir dilin veya bir dil ailesinin gramer yapısını tarihî devirlerdeki değişme ve

  17. Televizyon Tarihi

    TV. Televizyonun bulunuş, doğuş, gelişme evrelerini konu alan tarih dalı.

  18. Yakınçağ Tarihi

    Fransız devriminden günümüze değin uzanan tarih.

  19. Yapım Tarihi

    Sinema/TV. Bir filmin, bir televizyon izlencesinin yapımına başlandığı ve yapımının tamamla

  20. Yapıt Hakkı Tarihi

    Bir düşün ya da sanat yapıtının her türlü haklarının korunmaya başlandığı tarih. (Kita

  21. Yayın Tarihi

    TV. Bir izlencenin yayınlanacağı gün ve saat.

  22. Yeniçağ Tarihi

    Ortaçağın sonundan yeniçağın başına değin uzanan tarih.



Mesaj / Bildirim Gönderin