Aranan: Fayda

  1. Hardal Otu Faydaları

    Hardal Otu Faydaları Nelerdir?

  2. Semiz Otu Faydaları

    Semiz Otu Faydaları Nelerdir?

  3. Labada Otu Faydaları

    Labada Otu Faydaları Faydaları

  4. Şevketi Bostan Otu Faydaları

    Şevketi Bostan Otu Faydaları Nelerdir?

  5. Cibes Otu Faydaları

    Cibes Otu Faydaları Nelerdir?

  6. Işkın Otu Faydaları

    Işkın Otu Faydaları Nelerdir?

  7. Çiriş Otu Faydaları

    Çiriş Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır

  8. Eşek Dikeni Otu Faydaları

    Eşek Dikeni Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır?

  9. Deniz Börülcesi Faydaları

    Deniz Börülcesi Otu Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

  10. Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları

    Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır

  11. Kuzukulağı Otu Faydaları

    Kuzukulağı Otu Faydaları (Rumex acetosella)

  12. Zeytin Faydaları

    Bugün dünyanın en önemli kanser ilacı olarak köpek balığı kıkırdağıdır. Köpekbalığından çikan sgualene adlı madde sızma zeytinyağında bol miktarda bulunur Günde 100cl . zeytinyağı tüketimiyle köpekbalığı kıkırdağından al

  13. Zencefil Faydaları

    Zencefilin kökünde nişasta, reçine ve uçucu yağ vardır. Satın alırken taze zencefil kökleri alınmalı. Kuru, yumrulu olmalı. Yumuşak kısımları yada belirgin kokusu olmamalı.

  14. Tıbbi Karakafes Otu Faydaları

    Merkep kulağı diye de bilinir. Nemli çayırlarda, orman çimenlerinde, ıslak çukurlarda ve akarsu kıyılarında yetişir. Bahçe çitlerinin diplerinde ve moloz yığınlarının üstlerinde yetişir.

  15. Ağrı Nedir?

    Ağrı olayı, ince sinir sistemimizle, beyin, kas sistemimiz ve dolaşım sistemimizle doğrudan ilgilidir. Ancak bu iletişimin sırları tam olarak çözülebilmiş değildir. Ağrı, doktorun hastalığı teşhis etmesine yardım eder, öyleyse faydal

  16. Taze Üzüm Faydaları

    * Üzümde, böbreklerin çalışmasını uyarıp, kalp atışını düzenlemeye yardım ederken, vücuttaki alkalin rezervlerini güçlendiren bir mineral olan potasyum bolca bulunur. Demir açısından zengindir. Kanda hemoglobini arttırır.

  17. Süt Faydaları

    Sütte farklı miktarlarda olmak üzere bütün vitaminler tam mevcuttur.Bir litre inek sütünde; Mineral 7.3 gr., Kalsiyum 1.20, Fosfor 0.94, Potasyum 1.59, Sodyum 0.45, Klor 1.6, Magnezyum 0.12, Kükürt 0.33 gr.dır.

  18. Sinameki Otu Faydaları

    Kabızlığı giderir.Kalınbağırsağı etkileyen güçlü bir müshildir. Barsakların doğal olarak boşalmasını sağlar. Etkili ve zararsızdır.

  19. Sarımsak Faydaları

    Beslenme alışkanlığında bu lezzetli ilacın özel bir yeri vardır. En iyi kalite sarımsak germanyum ve selenyumca zengin topraklarda yetişir.

  20. Sarı Yoğurt Otu Faydaları

    Bu bitkinin değişik türleri vardır:Tırmanca Yoğurtotu (Galium aparina) tarlalarda,çayırlarda ve çit kıyılarında bolca yetişir ve çiftçiler tarafından zararlı ot olarak bilinir. 60-160 cm boyundaki bitkinin yaprakları halka dizilişlidir.

  21. Portakal Faydaları

    Önemli bir askorbit asit kaynağıdır. Suyunun sıkılmasından kısa bir süre sonra C vitamininin çoğu uçar. Portakalın iç tarafını sıkarak elde edilen portakal suyu vitamin açısından yetersizdir.

  22. Polen Faydaları

    Çiçeklerin ortasında bulunan erkek üreme hücresidir. Ancak mikroskop altında görülebilen bu hücreler 10 yıl dayanabilecek kadar canlıdırlar ve o bitkinin tüm genetik ve diğer özelliklerini taşır, döllenmeyi sağlayarak nesillerin devamı

  23. Papatya Faydaları

    Genellikle balçıklı topraklarda, orman çayırlıklarında, eğilimli topraklarda, tahıl, mısır, yonca, patates ve şalgam tarlalarında yetişir.

  24. Öksürük Otu Faydaları

    Devetabanı, Farfaraotu, Kavalak, Sulandıkotu olarakta bilinir. Çayırlarda, bayırlarda daha hiçbir bahar yeşili görülmeden ilkbahar başlangıcında, tüm bitkilerden önce, sarı çiçeklerini açmaya başlar.

  25. Ökse Otu Faydaları

    Çekem, Burç, Gökçe, Gevele, Gövelek adları ile de tanınır. Saçak köklerinin yardımı ile yapraklı ağaçlarda, çam ve köknar ağaçlarında asalak olarak yaşar.

  26. Oğul Otu Faydaları

    Limonu andıran kokusu vardır. Kurutulmuş yapraklarından hazırlanan infusyon, yatıştırıcı, midevi, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sahiptir.

  27. Nane Faydaları

    Nanenin gövde ve yapraklarından su buharı damıtımıyla uçucu bir yağ olan nane esansı elde edilir. Nane ruhu denen bu esans hafif antiseptik, ferahlatıcı, bulantı kesici olarak bir şeker parçası üzerine 2-10 damla damlatılarak alınır. Ku

  28. Mısır Faydaları

    Mısırın şifalı bölümü, çiçeklenme zamanında görülmeye başlayan püskülleridir. Çiçeklenme zamanı Temmuzdan Ağustosa kadar sürer. Mısır püskülleri döllenme başlamadan önce kesilir ve gölgede kurutulur.

  29. Menekşe Faydaları

    Çalılıklarda, meyve bahçelerinde, çayırlarda yetişir. Boyu 5 ile15 santimetre arasında değişir. Çiçeklerden yapılan çay idrar söktürür. Menekşe kökü de idrar söktürür ve safrayı arttırır.

  30. Maydanoz Faydaları

    Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynağıdır. Bu özelliği ile görme gücüne, kılcal damar

  31. Limon Faydaları

    Limon kabuğu %0.30-35 uçucu yağ ve birçok kokulu esans içerir. Limon suyunun bileşiminde organik asitler (sitrik asit), şekerler, pektin, C vitamini (100gr özsuda 60-65 mgr) A, B1 ve B2 vitaminleri bulunur. Suyunda bol bol bioflavonid bulunur ve v

  32. Kuru Üzüm Faydaları

    Taze üzüme, potasyum karbonat la suya yatırılır ve kurutulur. Zeytinyağı parlatıp sarartır. Potasyumun yerine ayçiçeği sapı, bağ çubuğu ve sakızlık çalısı külü de kullanılabilir.

  33. Küçük Çiçekli Yakı Otu Faydaları

    Bu bitkinin pek çok değişik türleri vardır. Şifalı olanlar; pembe kırmızı Yakıotu (E.roseum), Küçük çiçekli Yakıotu (E.parviflorum), Dağ Yakıotu (E.montanium), Koyu Yeşil Yakıotu (E.obscrum), Mızrak Yapraklı Yakıotu

  34. Kırlangıç Otu Faydaları

    Temreotu olarak ta bilinir. 30-80 cm yüksekliğindeki bitki, Mayıstan sonbahar ortalarına kadar çiçeklenir. Yapraklarının uçları dişlidir ve meşe yapraklarına benzer.

  35. Keten Tohumu Faydaları

    Ziraatı yapıldığı gibi, çalılıklarda ve ormanlarda yabanisi de yetişir. Boyu 30-100 cm arasındadır. Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçek açar. Bol miktarda F Vitamini içerir.

  36. Kekik Otu Faydaları

    Kekik Otu faydaları nelerdir? Kekik Otu nasıl tüketilir? Çimenlik tarla kıyılarında, orman kıyılarında ve çayırlardaki,karınca yuvalarının üstünde yetişir.Güneş ve sıcak istediği için, toprak sıcaklığının fazla olduğu kayalık

  37. Karahindiba Otu Faydaları

    Karahindiba Otu faydaları nelerdir? Karahindiba Otu nasıl tüketilmeli? Aslan dişi ve Radika olarak bilinir. Çimenliklerde rahatsız edici olarak görülür. Nisan ve Mayıs aylarında tüm tarla kıyılarında, çayırlarda ve çimenliklerde ufak par

  38. Isırgan Otu Faydaları

    Şifası kök, sap ve yaprak ve çiçeğindedir. Bitki ne kadar taze olursa tedavi gücü o oranda fazladır. Kışın kullanımı için Mayıs ayında toplanıp, kurutulmalıdır. Tohumları ise Temmuz - Ağustos aylarında toplanıp, gölgede kurutulmal

  39. İncir Faydaları

    İncirin faydaları nelerdir? İncir nasıl tüketilmeli Sütte bulunan kalsiyuma oranla daha fazla kalsiyum içerir. İncir yenilirken, çekirdeklerinin ağızda iyice çiğnendikten sonra yutulması daha faydalıdır.

  40. Ihlamur Faydaları

    Ihlamur faydaları nelerdir? Ihlamur nasıl tüketilmeli? Kanı temizler ve kan dolaş ımını düzenler, kansızlığa ,kalp çarpıntısına ve karaciğer zaafiyatine iyi gelir. Enfaktüse faydalıdır.

  41. Hurma Faydaları

    Tropik bölgelerin ağacı olduğundan Türkiye’de meyvaları tam olgunlaşmamaktadır. Şeker, vitamin ve mineral açısından çok zengindir. Hurma aç karnına yenmelidir.

  42. Greyfurt Faydaları

    Pembe greyfurtlar, beyazlara nazaran daha tatlıdır ve daha az asitlidir. İkisinde de bol C Vitamini, kalsiyum, fosfor ve potasyum bulunur. Yarım greyfurt günlük C Vitamini ihtiyacının yüzde altmışını karşılar.

  43. Eğir Kökü (Hazanbel Otu) Faydaları

    Eğir Kökü (Hazanbel Otu) Faydaları Nelerdir? Eğir Kökü Nasıl Kullanılır? Zararları Nelerdir?

  44. Ebegümeci Faydaları

    Küçük yapraklı Ebegümeci (Malva vulgaris) ve büyük yapraklı ( Malva grandifolia) ve başka değişik cinsleri genellikle çiçek ve sebze bahçelerinde, insanların yaşadıkları yerlerin yakınlarında yetişir. Bu bitkiler, yapraklarında, çi

  45. Dul Avrat Otu Faydaları

    Kediayası, tırmıkotu, boyalı dikenotu, gıcıkotu, öfkeliot, pıtrak ve güzelavratotu (bella donna) da denilir. Yol kenarlarında, duvar diplerinde, kurak arazide, ve çöplüklerede yetişir. Boyu 60-150 cm. arasındadır. Temmuz ve Ağustos aylar

  46. Dar Yapraklı Sinirli Ot Faydaları

    Bağa yaprağı, Ateş yaprağı olarak ta bilinir. Geniş yapraklı sinirli ot da aynı etkilere sahiptir ve aynı biçimde kullanılır. Her tarla kıyılarında, çukurlarda ve nemli arazide yetişir.

  47. Çörek Otu Faydaları

    Bilinen 16 türü vardır. Şam çörekotu, kırk çörekotu bilinen türleridir.Karamuk, siyah susam ve çörekotu diye de anılır. Çörek otu, % 35-40 oranında yağ, acı madde, uçucu yağ, saponin,tanen, nigelon (bronşit nöbetlerine karşı), thy

  48. Çobançantası Otu Faydaları

    Çantacık, Latinçiçeği, Çobankesesi, Çobantorbası, Rahibeçantası, Kuşkuşotu’da denir. Yol kenarlarında, çayırlarda, tarlalarda, hendeklerde, bayırlarda ve sebze bahçelerinde yetişen bu bitki rahatsız edici bir yabani ot olarak bilinir.

  49. Civan Perçemi Otu Faydaları

    Akbaşlı, Barsamotu, Binbiryaprakotu ve Kandilliçiçeği diyede bilinir.Bitki çayırlarda, dar tarla yollarında, yol kenarlarında ve tahıl tarlalarının kıyılarında kümeler halinde yetişir. Mayıs ve Ekim ayları arasında çiçek açar. Boyu

  50. Çıbanotu (Yavşanotu) Faydaları

    Kuru toprağı sever. Ormanda ağaçların kesilmiş olduğu yerlerde, çitlerin diplerinde, hendeklerde, yol ve orman kıyılarında yetişir. Toprağın üstünde yatan tüylü ve sürüngen sapındaki, kenarları dişli yaprakları güneş gibi parlar.

  51. Ceviz Ağacı Yaprağı Faydaları

    Haziran ve Eylül ayları arasında yaprakları toplanır, havadar, gölgelik yerlerde kurutulur. Ekim ayında yeşil meyvesinin kabukları şifa için kullanılır. Ceviz yapraklarında Juglon adlı aktif bir madde vardır.

  52. Brokolinin Faydaları

    Brokoli içerdiği maddeler açısından insan sağlığı üzerinde bir çok faydaları vardır. Sebze olarak Brokoli; A, C, E ve Karotin vitaminleri bakımından oldukça zengindir.

  53. Bal Faydaları

    Balın kalitesi alındığı bitkilere göre değişir, en kaliteli bal çiçekbalıdır.Memleketimizde ise yaylanın yüksekliği ve çiçek çeşidinin bolluğu ile tanınan ANZER balı çok kıymetli ve çok şifalı olduğuna inanılır.

  54. Aynısafa Otu Faydaları

    Altıncık, Ölçüçiçeği, Tıbbi Öküzgözü, Tıbbi Nergis olarak ta bilinir. Sapı ve yaprakları etlidir , tutulduğunda, sanki yapışkanmış duygusu verir. Sabahları saat yediden sonra da çiçekleri kapalı kalmayı sürdürdüklerinde, o

  55. Ayı Sarımsağı Otu Faydaları

    Yabani sarımsak ta denilir. Bitki daha görünmeden keskin sarımsak kokusu duyulur. İlkbaharın müjdecisi ayısarmısağı, nemli çayırlarda, gölgeli ve nemli dere kıyılarında, çalılıkların altında, karanlık yapraklı ağaç ormanlarında,

  56. Tarihin Faydalandığı Bilim Dalları

    Sosyal bilimlerin ortak araştırma konusu nedir?Aynı amaca yönelik araştırma yapan bilimler arasında yardımlaşmanın yararları neler olabilir?

  57. Atkuyruğu Otu Faydaları

    Kırkkilitotu veya Zemberekotu olarakta tanınır. Tarlalarda, demiryollarının kıyılarında ve eğimli yerlerde yetişir. Balçıklı toprakta yetişenleri en şifalı olanlarıdır.

  58. Aslan Pençesi Otu Faydaları

    Halk dilinde, Şebnemli, Aslanayağı, Tavşanayağı, Hizmetçikız, Kadınmantosu olarak da bilinir.En çok, orman ve yol kıyılarında, bayırlarda, yüksek yerlerdeki nemli çayırlarda ve dağlık bölgelerde yetişir.

  59. Anason Otu (Çayı) Faydaları

    Maydanoz türünde bir bitkidir. Beyaza çalan yaprakları, meyvesinde iki tane birbirine yapışık şifalı tohumlarının kendine özgü kokusu vardır.

  60. Mezhepler Tarihinin Diğer İlimlerle İlişkisi

    Kelam: İMT’nin Kelam gibi savunma amacı yoktur. İslam Tarihi: Kaynaklarından faydalanır. İMT daha çok siyasî-itikadî gelişmelerle ilhilenir. İslam Tarihi ise tarihi boyutu ele alır

  61. Altınbaşak Otu Faydaları

    Bu bitki hendeklerde, orman kıyılarında, eğimli çayırlarda, ağaçları kesilmiş orman bölgelerinde yetişir. Tüylü ve altın sarısı çiçeklerle bezeli sapı 80 cm kadar yükselebilir. Çiçekleri Temmuzdan Ekim’e kadar toplanabilir.

  62. Adaçayı Faydaları

    Ballıbabagillerden olan Adaçayı, Dişotu ve Meryemiye diye de tanınır. Akdeniz kıyılarının kır bitkisidir. Ülkemizde kışın sert geçmediği yörelerde, bahçelerde de tohumlardan üretilir. Hafif kireçli, kolay su geçiren, kuru


  1. Esenler » Dr İlhami Faydagör İlkokulu

    Davut Paşa Mah. 64. Sk. No: 41 İç Kapı No: 1 Esenler / İstanbul

  2. Esenler » Dr İlhami Faydagör Ortaokulu

    Davut Paşa Mah. 64. Sk. No: 41 / 1 Esenler / İstanbul

  3. Kozan » Faydalı Aile Sağlık Merkezi

    Faydalı Köyü

  4. Kozan » Faydalı Dede Mehmet Akçalı Vakfı İlkokulu

    Faydalı Mah. Çukurköprü Sk. No: 80 Kozan / Adana

  5. Kozan » Faydalı Dede Mehmet Akçalı Vakfı Ortaokulu

    Faydalı Mah. Çukurköprü Sk. No: 80 Kozan / Adana

  6. İmamoğlu » Faydalı İlkokulu

    Faydalı Mah. 1111 Sk. No: 21 İç Kapı No: 1 İmamoğlu / Adana

  7. Kozan » Faydalı İlkokulu

    Faydalı Mah. Merkez Sk. Faydalı İlkokulu Blok No: 80a Kozan / Adana

  8. Siverek » Faydalı İlkokulu

    Gürakar Mah. Faydalı 2 Küme Evleri No: 12 Siverek / Şanlıurfa

  9. KONAK » FAYDAOGLU ECZANESI

    INONU CAD.NO:480/B HATAY

  10. Sincan » Özel Fayda Anadolu Lisesi

    Fevzi Çakmak Mah. 72 Cad. No: 1 Sincan / Ankara

  11. Selçuklu » Özel Fayda Anadolu Lisesi

    Aşağıpınarbaşı Mah. Ankara Cad. No: 332 İç Kapı No: 1 Selçuklu / Konya

  12. Selçuklu » Özel Fayda Ortaokulu

    Aşağıpınarbaşı Mah. Ankara Cad. No: 332 İç Kapı No: 1 Selçuklu / Konya

  13. Yenimahalle » Özel Fayda Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Yeni Batı Mah. Palandöken Cad. Fayda Özel Eğitim Ve Rehabilitasyom Merkezi Blok No: 78 Yenimahalle / Ankara


  1. Azalan Marjinal Fayda Yasası

    Bir mal veya hizmetten tüketilen miktar arttıkça son birimden sağlanan faydanın azalacağını

  2. Bağıntılı Fayda

    Geleneksel yaklaşımdaki fayda fonksiyonlarının bağımsızlığı varsayımına karşılık, bir

  3. Beklenen Fayda

    Belirsizlik altında karar durumunda, elde edilebilecek ödüllerin öznel olasılıklarla ağırlı

  4. Biçimsel Fayda

    Ürünün yapısını ya da biçimini değiştirmek yoluyla gerçekleştirilen üretim.

  5. Dolaylı Fayda Fonksiyonu

    Faydanın malların fiyatları ve tüketicinin gelir düzeyi tarafından belirlendiği fonksiyon.

  6. Eş Marjinal Fayda Yasası

    Tüketicinin satın alacağı mallardan herbirine yapacağı harcamanın sonuncu lirasından elde ed

  7. Fayda

    Gereksinmelerin, mal ve hizmetler kullanılarak doğrudan doğruya karşılanması sırasında tüke

  8. Fayda Etmemek

    Etkisi olmamak, işe yaramamak, yararlı olmamak. Örn: Hekimler epeyce çalıştılar, ilaç verdi

  9. Fayda Fonksiyonu

    Tüketicinin elde edeceği toplam fayda ile tüketilen mal miktarları arasındaki ilişkiyi göster

  10. Fayda Kuramı

    Tüketicinin mal ve hizmet tüketiminden sağladığı faydayı açıklamaya yönelik kuramlar. krş

  11. Fayda Maliyet Çözümlemesi

    1. İktisadi karar birimlerinin verecekleri kararlardan kaynaklanan kayıp ve kazançları karşıla

  12. Fayda Ticaret Hadleri

    Net ticaret hadlerinin dışsatım ve dışalım fayda dizinleriyle düzeltilmesi sonucu bulunan dı

  13. Faydacı Felsefe

    Bireyler için faydalı olanın etik açıdan da doğru olduğunu ve bireylerin faydalarını ençok

  14. Faydalı Demet

    Diyafram deliğinden geçerek ışınım kaynağı kılıfından çıkan ışın demeti.

  15. Faydalı Model Belgesi

    Yeni ve sanayiye uygulanabilir nitelikteki buluşları korumak için verilen ve buluş belgesine ora

  16. Faydalı Olmak

    Yararlı olmak. Örn: Şu seyyahlar İstanbul'a faydalı oluyorlar mı bilmem ama bana zararları d

  17. Faydası Dokunmak

    Yararı dokunmak. Örn: Şimdiye kadar bana iki paralık faydan dokundu mu ki her gün alacaklı gi

  18. Faydası Olmak

    Yararı olmak. Örn: Kimseye faydası olmayıp da yalnız kendi nefsine ayırdığın servet, asla

  19. Faydasını Görmek

    1) yarar sağlamak. Örn: Faydasını gördüğümüz ve faydasını görürsek tekrar etmemizi dok

  20. Faydasız Baş Mezara Yaraşır

    Yaşayan kimse bir işe yaramalıdır, bir işe yaramayan kimsenin ölüden farkı yoktur.

  21. Faydasız Baş Mezara Yaraşır

    yaşayan kimse bir işe yaramalıdır, bir işe yaramayan kimsenin ölüden farkı yoktur anlamında

  22. Gelirin Marjinal Faydası

    Gelirde meydana gelen ek bir birimlik değişimin faydada yol açtığı değişme.

  23. Korkunun Ecele Faydası Yoktur

    Kişi korkmakla kendisine gelecek bir kötülüğü önleyemez.

  24. Marjinal Fayda

    Bir malın son biriminin tüketiminden sağlanan fayda, diğer bir deyişle bir malın tüketiminde

  25. Ne Fayda

    İş işten geçtikten sonra alınan boş önlemler için neye yarar anlamında kullanılan bir söz

  26. Özel Fayda Maliyet Çözümlemesi

    Fayda maliyet çözümlemesinin kamu kesimi dışında kalan gerçek ve tüzel kişiler açısından

  27. Paranın Marjinal Faydası

    Bir tüketicinin bir birim ek paradan sağlayacağı fayda.

  28. Sayısal Fayda

    Sayısal fayda kuramına göre mal ve hizmetlerin tüketiminden elde edilip sayısal olarak ölçül

  29. Sayısal Fayda Kuramı

    Faydanın sayısal olarak ölçülebileceğini ileri süren A. Marshall, W.S. Jevons, K. Menger ve L

  30. Sırasal Fayda Kuramı

    Faydanın sayısal olarak ölçülemeyeceğini yalnızca malların faydaları bakımından sıralana

  31. Son Pişmanlık Fayda Vermez (etmez)

    İş işten geçtikten sonra pişman olmanın yararı yoktur.

  32. Sosyal Fayda

    Herhangi bir olay, etkinlik veya politika değişikliğinin bir bütün olarak topluma sağladığı

  33. Sosyal Fayda-maliyet Çözümlemesi

    Bir politika veya uygulamadan kaynaklanan kayıp ve kazançlar ile bunların toplumdaki farklı grup

  34. Toplam Fayda

    Bir tüketicinin tükettiği tüm mal ve hizmetlerden elde ettiği fayda.



Mesaj / Bildirim Gönderin