Portakal Faydaları


Portakal Faydaları
Önemli bir askorbit asit kaynağıdır. Suyunun sıkılmasından kısa bir süre sonra C vitamininin çoğu uçar. Portakalın iç tarafını sıkarak elde edilen portakal suyu vitamin açısından yetersizdir. Doğrusu; Portakalın dış kabuğu soyulur içindeki beyaz kabuğu ve zarı bırakılır. Portakal dilimlere ayrılıp sıkacaktan geçirilir. Ortaya yoğun, köpüklü, kremsi bir içecek çıkar. Bu karışım portakalın besin değerinin %100’ünü ihtiva eder.Tatlı lezzetli su. C vitamini, B kompleksi (B1.B2), P vitamini, A1 vitamini Bioflavonidiler, Potasyum, çinko, fosfat ve doğal şeker açısından zengindir. Kan portakalı A vitamini ihtiva eder. Diğer asitli meyvelerde olduğu gibi, ince kabuklu, ağır meyveler satın alınır ve buzdolabında saklanır.

* Saf olarak tüketildiğinde, soğuk algınlığından, incinmelerden, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.

* Soğuk algınlığına karşı vücut direncini arttırır. Ateş düşürücü özelliğe sahiptir. Yaprakları yatıştırıcıdır. Yarım avuç yaprak bir litre suda kaynatılarak günde 3 fincan içilir. Uykusuzluk, sıkıntı, migren, histeri krizi ve sara tedavisinde kullanılır.

- Gripte 15 gr defne ,40 gr portakal kabuğu 15 dk suyla kaynatılır her gün bir kaç bardak içilir.

* Kan damarlarını, kılcal damarları güçlendirir. Damar sertliğini önler. Kanı temizler.

* Vücuda enerji verir. Afrodizyak etkisi vardır.

* Prostat, basur, kolit ve mafsal romatizmalarında kullanılır.

* Barsak spazmını giderir, gazlarını dışarı çıkarır. Solucanları düşürür. Çiçekleri kaynatılarak elde edilen suyuda içilir.

* Mide çalışmasına yardımcı olur. Dışkının yumuşak çıkmasını sağlar, kabızlığı giderir. Safra ifrazatını arttırır. Ülser ve apselere iyi gelir. Şeker hastalarına faydalıdır. İlaçlanmamış portakal kabuklarından yapılan hülasa mideyi kuvvetlendirir.

* Dişetlerini güçlendirir. Yara ve yanıkların iyileşmesini sağlar. Etli kısımları pişirilerek yapılan lapa yara ve apselere konulur. Banyosu yapılır.

* Ağrıları dindirir,kabukları iyice kıyılır susam yağının içine konur.3 hafta güneşte bekletilir. Bu şekilde yağı elde edilmiş olur. Ağrıyan bölge bu yağla ovulur.

* Kabuklarında bulunan uçucu yağ keseciklerinden elde edilen esansı (Oleum Avrantii) kanser hücrelerine karşı kullanılır.

* Cilde güzellik verir.

* Tahtakuruları ve böceklere karşı kabukları sandığa konulur.


UYARI:
Mide hastaları dikkatli yemelidirler.

Admin

Taglar: PortakalFaydaları

Şifalı Bitkiler - İlginizi çekebilecek başlıklar
Cibes Otu Faydaları

Cibes Otu Faydaları Nelerdir?

Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları

Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır

Çiriş Otu Faydaları

Çiriş Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır

Adaçayı Faydaları

Ballıbabagillerden olan Adaçayı, Dişotu ve Meryemiye diye de tanınır. Akdeniz kıyılarının kır bitkisidir. Ülkemizde kışın sert geçmediği yörelerde, bahçelerde de tohumlardan üretilir. Hafif kireçli, kolay su geçiren, kuru

Altınbaşak Otu Faydaları

Bu bitki hendeklerde, orman kıyılarında, eğimli çayırlarda, ağaçları kesilmiş orman bölgelerinde yetişir. Tüylü ve altın sarısı çiçeklerle bezeli sapı 80 cm kadar yükselebilir. Çiçekleri Temmuzdan Ekim’e kadar toplanabilir.

Anason Otu (Çayı) Faydaları

Maydanoz türünde bir bitkidir. Beyaza çalan yaprakları, meyvesinde iki tane birbirine yapışık şifalı tohumlarının kendine özgü kokusu vardır.



Sayfa Yorumları

Yorum Ekle





Mesaj / Bildirim Gönderin