Aranan: YETISIR

  1. Saçlarımız Niçin Uzuyor?

    Vücudumuzdaki kılların her biri topraktaki çim gibi, derimizin altındaki kendi torbasında yetişir ve büyür. Bu torbalardaki yeni saç hücreleri kılların köklerini oluşturur. Yeni hücreler oluştukça, eskilerini torbalardan dışarı iter

  2. Tıbbi Karakafes Otu Faydaları

    Merkep kulağı diye de bilinir. Nemli çayırlarda, orman çimenlerinde, ıslak çukurlarda ve akarsu kıyılarında yetişir. Bahçe çitlerinin diplerinde ve moloz yığınlarının üstlerinde yetişir.

  3. Sarımsak Faydaları

    Beslenme alışkanlığında bu lezzetli ilacın özel bir yeri vardır. En iyi kalite sarımsak germanyum ve selenyumca zengin topraklarda yetişir.

  4. Sarı Yoğurt Otu Faydaları

    Bu bitkinin değişik türleri vardır:Tırmanca Yoğurtotu (Galium aparina) tarlalarda,çayırlarda ve çit kıyılarında bolca yetişir ve çiftçiler tarafından zararlı ot olarak bilinir. 60-160 cm boyundaki bitkinin yaprakları halka dizilişlidir.

  5. Papatya Faydaları

    Genellikle balçıklı topraklarda, orman çayırlıklarında, eğilimli topraklarda, tahıl, mısır, yonca, patates ve şalgam tarlalarında yetişir.

  6. Menekşe Faydaları

    Çalılıklarda, meyve bahçelerinde, çayırlarda yetişir. Boyu 5 ile15 santimetre arasında değişir. Çiçeklerden yapılan çay idrar söktürür. Menekşe kökü de idrar söktürür ve safrayı arttırır.

  7. Keten Tohumu Faydaları

    Ziraatı yapıldığı gibi, çalılıklarda ve ormanlarda yabanisi de yetişir. Boyu 30-100 cm arasındadır. Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçek açar. Bol miktarda F Vitamini içerir.

  8. Kekik Otu Faydaları

    Kekik Otu faydaları nelerdir? Kekik Otu nasıl tüketilir? Çimenlik tarla kıyılarında, orman kıyılarında ve çayırlardaki,karınca yuvalarının üstünde yetişir.Güneş ve sıcak istediği için, toprak sıcaklığının fazla olduğu kayalık

  9. Ebegümeci Faydaları

    Küçük yapraklı Ebegümeci (Malva vulgaris) ve büyük yapraklı ( Malva grandifolia) ve başka değişik cinsleri genellikle çiçek ve sebze bahçelerinde, insanların yaşadıkları yerlerin yakınlarında yetişir. Bu bitkiler, yapraklarında, çi

  10. Dul Avrat Otu Faydaları

    Kediayası, tırmıkotu, boyalı dikenotu, gıcıkotu, öfkeliot, pıtrak ve güzelavratotu (bella donna) da denilir. Yol kenarlarında, duvar diplerinde, kurak arazide, ve çöplüklerede yetişir. Boyu 60-150 cm. arasındadır. Temmuz ve Ağustos aylar

  11. Dar Yapraklı Sinirli Ot Faydaları

    Bağa yaprağı, Ateş yaprağı olarak ta bilinir. Geniş yapraklı sinirli ot da aynı etkilere sahiptir ve aynı biçimde kullanılır. Her tarla kıyılarında, çukurlarda ve nemli arazide yetişir.

  12. Civan Perçemi Otu Faydaları

    Akbaşlı, Barsamotu, Binbiryaprakotu ve Kandilliçiçeği diyede bilinir.Bitki çayırlarda, dar tarla yollarında, yol kenarlarında ve tahıl tarlalarının kıyılarında kümeler halinde yetişir. Mayıs ve Ekim ayları arasında çiçek açar. Boyu

  13. Çıbanotu (Yavşanotu) Faydaları

    Kuru toprağı sever. Ormanda ağaçların kesilmiş olduğu yerlerde, çitlerin diplerinde, hendeklerde, yol ve orman kıyılarında yetişir. Toprağın üstünde yatan tüylü ve sürüngen sapındaki, kenarları dişli yaprakları güneş gibi parlar.

  14. Atkuyruğu Otu Faydaları

    Kırkkilitotu veya Zemberekotu olarakta tanınır. Tarlalarda, demiryollarının kıyılarında ve eğimli yerlerde yetişir. Balçıklı toprakta yetişenleri en şifalı olanlarıdır.

  15. Aslan Pençesi Otu Faydaları

    Halk dilinde, Şebnemli, Aslanayağı, Tavşanayağı, Hizmetçikız, Kadınmantosu olarak da bilinir.En çok, orman ve yol kıyılarında, bayırlarda, yüksek yerlerdeki nemli çayırlarda ve dağlık bölgelerde yetişir.

  16. Altınbaşak Otu Faydaları

    Bu bitki hendeklerde, orman kıyılarında, eğimli çayırlarda, ağaçları kesilmiş orman bölgelerinde yetişir. Tüylü ve altın sarısı çiçeklerle bezeli sapı 80 cm kadar yükselebilir. Çiçekleri Temmuzdan Ekim’e kadar toplanabilir.


  1. KECIOREN » ANKARA YETISIR ECZANESI ETLIK

    YENI ETLIK CD. NO:54/A

  2. ETLIK » ETLIK-YETISIR ECZANESI

    YENI ETLIK CAD. NO:54/A ETLIK/ANKARA

  3. MAMAK » YETISIR ECZANESI

    BOSTANCIK MH 1589A  SK N:2/10 MAMAK / ANKARA

  4. KECIOREN » YETISIR ECZANESI

    ASAGIEGLENCE

  5. ETLIK » YETISIR ECZANESI

    YENI ETLIK CAD.NO:54/A

  6. KADIRLI » YETISIR ECZANESI

    SEHIT MEHMET DELIKUS MAH.

  7. MAMAK » YETISIR-ECZANESI

    BOSTANCIK MH 1589A  SK N:2/10 MAMAK / ANKARA




Mesaj / Bildirim Gönderin