Oğul Otu Faydaları


Oğul Otu Faydaları
Limonu andıran kokusu vardır. Kurutulmuş yapraklarından hazırlanan infusyon, yatıştırıcı, midevi, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sahiptir.

Sinirsel kaynaklı mide ve barsak rahatsızlıklar, astım krizlerin de kullanılır. Kuvvetli öksürükleri keser. Uyku bozukluğunu giderir, migrene faydalıdır, ishali keser.

* Kalp çarpıntısını , nefes darlığını giderir, kalbe kuvvet verir, zekayı arttırır. İşlevsel kalp rahatsızlığı, spazmı giderir.

* Düzensiz adet kanaması, adet sancılarında kullanılır.

* Kulak uğultuları ve baş dönmesini giderir, terleticidir, suyu kaynatılıp vücuda sürülürse ter kokusunu giderir.

* Kalbe kuvvet verir, beyin damarlarını açar, insanı ferahlatır. Organizmanın dengelenmesi ve savunma gücünün arttırılmasında kullanılır.

* Yatıştırıcı etkisi vardır, balgama iyi gelir, ülsere şifa verir. Hazmı kolaylaştırır, hıçkırığa faydalıdır, kusmayı önler.

* Arı ve haşarat sokmalarında, çıban, yara ve eziklerde lapası kullanılır. Uyuzda kullanılır.

Tohumlarından 3’er gr günde 3 defa yutulur.

Saf oğul otu 10gr,Günlük 10gr, Çekirdeksiz kuru üzüm 20gr’dan öğle-akşam 15’er gr yutulur.

* Diş ağrılarını keser, ağızda çiğnenir

* Felce iyi gelir. Nevralji ve romatizma ağrılarını giderir. Oğulotundan elde edilen ispirto kullanılır. Oğul otu suyu içilirse geç ihtiyarlanılır.

Oğul otu suyu imbikle elde edilirse daha iyi olur .

Cilt için:
Melisa yaprakları ve tomurcukları içerdiği madensel tuzlar. Bitki ile yapılacak buhar ve tonik cilde uygulanır. Bir tas kaynamış suya, bir avuç melisa konur, 10 dakika kadar yüz buhara tutulur, buhardan sonra melisa ile yapılmış yüz toniği ile yüz yıkanır. Tonik için bir su bardağı kaynar suya, bir çorba kaşığı melisa konur üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika tutulur, ateşten alınır, 20 dakika demlenir sonra süzülür. Tonik hazırlanmıştır. Bu bakımı yapmadan önce yüz kevir lifinin sabunu ile (iyi cins zeytinyağı veya defne sabunu) köpürtülüp yüze masaj yapılarak yıkanır. Bu formül her türlü cilt için uygun ve etkilidir. İnce kırışıklıkları giderir yaşlanmayı önler.

Çay hazırlamak:
Bir litre suya bir avuç bitki atılarak kaynatılır, günde 2-3 fincan içilir Limon kabuğu, nane yaprağı, melisa yaprağı karışımı kaynatılıp hastaya içirilir.

Admin

Taglar: OğulFaydaları

Şifalı Bitkiler - İlginizi çekebilecek başlıklar
Cibes Otu Faydaları

Cibes Otu Faydaları Nelerdir?

Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları

Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır

Çiriş Otu Faydaları

Çiriş Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır

Adaçayı Faydaları

Ballıbabagillerden olan Adaçayı, Dişotu ve Meryemiye diye de tanınır. Akdeniz kıyılarının kır bitkisidir. Ülkemizde kışın sert geçmediği yörelerde, bahçelerde de tohumlardan üretilir. Hafif kireçli, kolay su geçiren, kuru

Altınbaşak Otu Faydaları

Bu bitki hendeklerde, orman kıyılarında, eğimli çayırlarda, ağaçları kesilmiş orman bölgelerinde yetişir. Tüylü ve altın sarısı çiçeklerle bezeli sapı 80 cm kadar yükselebilir. Çiçekleri Temmuzdan Ekim’e kadar toplanabilir.

Anason Otu (Çayı) Faydaları

Maydanoz türünde bir bitkidir. Beyaza çalan yaprakları, meyvesinde iki tane birbirine yapışık şifalı tohumlarının kendine özgü kokusu vardır.



Sayfa Yorumları

Yorum Ekle





Mesaj / Bildirim Gönderin