Mısır Faydaları


Mısır Faydaları
Mısırın şifalı bölümü, çiçeklenme zamanında görülmeye başlayan püskülleridir. Çiçeklenme zamanı Temmuzdan Ağustosa kadar sürer. Mısır püskülleri döllenme başlamadan önce kesilir ve gölgede kurutulur.

Mısır püskülü tam olarak kurutulmadan uzun süre saklandığında idrar söktürücü özelliğini yitirir.

* İdrar söktürücü, taş düşürücü, zayıflama ve bedendeki yağları azaltmada kullanılır. Mısır püskülünden yapılan çaydan 2-3 saatte bir yemek kaşığı içilir. Mısır koçanınında idrar söktürücü etkisi vardır.

* Taş yapıcı idrar yolları hastalıklarında, kalp ödeminde ve başka ödemlerde, böbrek iltihabı, sistit, niksir ve romatizmada da mısır püskülü çayı içilir.

* Çocukların ve yaşlıları yatağa işeme durumlarında, böbrek koliklerinde de yardımcı olur.

* Dışkılamayı kolaylaştırır. Zor abdest yapan veya makadı çıkanlar için, mısır tuzlu suyla ıslatılıp, lapa haline getirip bir bez içine konup üzerine oturabilir.

* Yatıştırıcıdır, organizmayı temizler, toksinleri dışarı atar.

* Karaciğer ve kalbin çalışmasını düzenler. Karaciğer hastalıklarında faydalıdır. Bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı mısır püskülü konur, 15 dak. kaynatılır, 20 dak. beklenir, iki yemek arası saatlerde günde 2 çay bardağı içilir.

* Mide ülserine iyi gelir. Mide, barsak ve idrar yolları için rahatlıkla kullanılabilir. İltihaplı hastalıkların tedavisinde başarılıdır.

* Mısır karası haricen kan kesici olarak kullanılır. Mısır karası, mısır koçanında siyah kömür tozu görünüşünde olup mısır taneleri yerinde oluşan urlar içindeki kara oluşumlardır.

* Mısır yağı hiperlipidemilerde tavsiye edilir.

KULLANIM BİÇİMLERİ

Çay hazırlamak:
Bir tatlı kaşığı mısır püskülü, bir fincan kaynak suda haşlanır ve demlenmesi için kısaca beklenir. Tatlandırılmadan içilir.

Bir litre soya, büyük bir avuç mısır püskülü atılarak demleme yapılır. 5-6 fincan içilebilir.

*UYARI:
Mısır çok yenirse damar tıkanıklığı yapar, kaşıntı, sivilce oluşur. Şekerle yenirse bu zararlarını giderir.

Admin

Taglar: MısırFaydaları

Şifalı Bitkiler - İlginizi çekebilecek başlıklar
Cibes Otu Faydaları

Cibes Otu Faydaları Nelerdir?

Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları

Çiğdem Çiçeği (Crocus) Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır

Çiriş Otu Faydaları

Çiriş Otu Faydaları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır

Adaçayı Faydaları

Ballıbabagillerden olan Adaçayı, Dişotu ve Meryemiye diye de tanınır. Akdeniz kıyılarının kır bitkisidir. Ülkemizde kışın sert geçmediği yörelerde, bahçelerde de tohumlardan üretilir. Hafif kireçli, kolay su geçiren, kuru

Altınbaşak Otu Faydaları

Bu bitki hendeklerde, orman kıyılarında, eğimli çayırlarda, ağaçları kesilmiş orman bölgelerinde yetişir. Tüylü ve altın sarısı çiçeklerle bezeli sapı 80 cm kadar yükselebilir. Çiçekleri Temmuzdan Ekim’e kadar toplanabilir.

Anason Otu (Çayı) Faydaları

Maydanoz türünde bir bitkidir. Beyaza çalan yaprakları, meyvesinde iki tane birbirine yapışık şifalı tohumlarının kendine özgü kokusu vardır.



Sayfa Yorumları

Yorum Ekle





Mesaj / Bildirim Gönderin