Aranan: Konuş

  1. Veysel Berk - Basit kararlar fark yaratır

    TEDxReset; Veysel Berk, bir gün Silikon Vadisi’nden bir profesyonel ile "küçük" bir projesi hakkında telefonda konuşurken, bir buluşma daveti alır. Bu davet bir şarap turu ya da Starbucks’da hızlı bir kahve sohbeti için değildir. Sıcak b

  2. Duygu Kayaman - Engelleri Kaldırmak

    TEDxIstanbul; Bu konuşma görme engelli olmak üzerine değil, engelleri kaldırmak üzerine! "Önemli olan hayal engelli olmamaktır." diyen Duygu Kayaman, görme engelini hiçe sayarak hayallerinin peşinden gitmenin önemini anlatıyor.

  3. Şengül Hablemitoğlu - Yapılamazlara İnanmıyorum

    TEDxİstanbul Konuşması: Yaşamım hayallerimin peşinden koşmakla ve "yapılamazları yapabilmenin" yollarını aramakla geçti diyen Prof. Dr. Şengül HABLEMİTOĞLU, çocukluğundan bugüne kadar hayalleri uğruna verdiği mücadeleyi anlattı.

  4. Ahmet Naç - Gökten Yeni Nesil Öğretmen

    TEDxİstanbul Konuşması: Hareketini Başlat etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Ahmet Naç, öğrencilerinin rap performansıyla karşılıyor bizi bu sefer. Performans sonrası bir kere daha ilkokul sıralarına oturuyoruz ve başlıyor "masa

  5. Feyza Altun - Ben Bir Kadınım!

    TEDxİstanbul Konuşması: Dünya Ekonomi Forumu 2016 raporuna göre kadın ve erkeğin iş hayatında eşit temsili için 117 sene gerekiyor. Erkekleri cinsellikleri üzerinden överken kadınları kendi cinselliklerinden o kadar utandırıyoruz.

  6. Emin Çapa - Türk Hamamlarında Suyun Kaldırma Kuvveti Neden Yok?

    TEDxİstanbul Konuşması: Emin Çapa, "Türk Hamamlarında Suyun Kaldırma Kuvveti Neden Yok?" başlıklı konuşmasında tarihin önde gelen bilim adamlarıyla çıktığı yolculuğa Türk eğitim sistemine yönelttiği eleştirilerle devam ediyor.

  7. Gökhan Ünel - Atomu parçalamak icin ne gerekli?

    TEDxİstanbul Konuşması: Gökhan Ünel Atomu parçalamak icin ne gerekli? Ilk olarak kendine güven "Hareket başlatmak için, elimizi kirletmekten, bilimsel düşünmekten, deney yapmaktan ve tüm bunları çevremize anlatmaktan çekinmeyeceğiz"

  8. Karsu Dönmez - Elini Kaldır

    TEDxIstanbul; Amsterdam doğumlu, Türk kökenli caz sanatçımız Karsu, 21 Kasım 2015’te TEDxIstanbul sahnesinde konuşmasıyla ve sesiyle katılımcılarımıza ilham verdi.

  9. İzzet Pinto - Paylaşmayı Bilmezsen Kazanamazsın

    TEDxİstanbul Konuşması: Başarısızlıkla sonuçlanan tüm girişimlerine rağmen denemekten vazgeçmemek gerektiğine dikkat çeken İzzet Pinto, başarının hayal etmek, harekete geçmek, %100 inanmak ve risk almakla elde edildiğini vurguluyor.

  10. Kaan Kayabalı - Onedio.com Kurucu Ortağı

    TEDxİstanbul Konuşması: "Hayatlarımızdaki dibe vuruşlarımız da aslında bir momentum" diyen Kaan Kayabalı dipten tepeye çıkma ve Onedio.com’u başarıya ulaştırma sürecini anlatıyor.

  11. Mehmet Akbay - İçinizdeki Cini Serbest Bırakın

    TEDxİstanbul Konuşması: İzlemeyi seviyoruz, katılmayı sevmiyoruz diyen Mehmet Akbay, eğlenceli ve bir o kadar etkileyici konuşmasında bizi hayal kurmamız ve oyunun içine girmemiz için teşvik ediyor.

  12. Selçuk R. Şirin - İtiraz Et, Hayal Kur, İlerle!

    TEDxİstanbul Konuşması: Türkiye’de eğitimden istihdama, ekonomiden iş güvenliğine yüzlerce veriyi analiz eden Selçuk R. Şirin, durumun iç açıcı olmadığını belirterek başlıyor konuşmasına. Ancak bu verilere rağmen kendisini asıl

  13. Kerem Dündar - Tanıştıralım / Beyniniz

    TEDxİstanbul Konuşması: Herkeste olmasına rağmen pek te kullanmayı bilmediğimiz bir organımız olana beynimizi tanımamın bir yolu var.

  14. Geveze - Herşey Güzel Olacak

    TEDxİstanbul Konuşması: İstanbul Üniversitesi’ni bitirdikten sonra uzun yıllar turizm sektöründe rehber olarak çalıştı. 1991 yılında başladığı radyo kariyerinde sırasıyla Klas FM, Energy FM, Number One FM, Kiss FM, Power FM‘de yay

  15. Muammer Yılmaz - Mükemmelsiniz!

    TEDxİstanbul Konuşması: Dünyaya gülümseyen meraklı bir maceracı. Yaptığı dört yüzden fazla gezi, ziyaret ettiği altmış ikiden fazla ülke ile Muammer insanlığa inancı olan bir dünya gezgini.

  16. Niçin Her İnsanın Sesi Farklı?

    Ancak tüm konuşma olayının organizatörü beyindeki bir bölgedir. Burada düşüncenin ana yapısı oluşturulur, kulak ve gözlerden gelen sinyallerle birleştirilir ve boğaza sinyal olarak gönderilir. Hayvanlarda ise beyinde böyle bir bölge yok

  17. İngilizce Pasif Yapı mı Yoksa Aktif Yapı mı? Hangi Zaman?

    Cümle kurarken, bu cümlenin aktif mi yoksa pasif bir cümle mi olacağınan karar veririz ve cümleye, hakkında konuşacağımız nesne ya da kişi ile başlarız.

  18. İngilizce Pasifler (Passives) Konu Anlatımı ve Örnekler

    Eğer eylemi gerçekleştiren, cümlede özne ise, o zaman aktif kullanım söz konusudur. Eğer eylemden etkilenen, özne ise, o zaman da pasif kullanım söz konusudur.

  19. İnsanların Niçin Solaktır?

    Bilim insanları yıllardır bunun nedenini arayıp durmaktadır. Bilindiği gibi, beynimizin her iki yarısı değişik yetenekleri kontrol eder. Önceleri beynimizin sol yansının konuşma yeteneğimize kumanda ettiği bilindiğinden, yazmamıza da kum

  20. If Konusu, İkinci Koşul Durumu - Second Conditional

    Birinci koşul cümlesinde, eğer koşul yerine getirilirse, diğer cümledeki yargı gerçekleşebilir. Ama ikinci koşul cümlesinde ise, koşul cümlesi yani if cümlesinin gerçekleşme olasılığı yoktur çünkü geçmişteki bir durumdan bahsedilm

  21. İngilizce If Konusu - If Clauses, Conditionals

    If ’den sonraki cümle geniş zaman ile kurulurken, diğer cümle ise gelecek zamanla oluşturulur.

  22. İngilizce Reported Requests: Dolaylı İstekler

    Dolaylı istekler (birisinden sizin için bir şey yapmasını istemeniz), dolaylı emirler (reported commands) konusunda olduğu gibi aynı gramer yapısına sahiptir.

  23. İngilzice Reported Commands: Emir Cümlelerinin Bildirilmesi

    Emir cümlelerinin bildirilmesi konusu, verilen bir emrin iletilmesidir. Bu kullanımda dolaylı yoldan anlatılan emir, isimin hallerini almış zamir (me, you, her, us) ve fiilin mastar haliyle birlikte kullanılır.

  24. İngilizceReported Questions: Soru Cümlelerinin Bildirilmesi

    Çoğu bildirilen soru cümlesi geçmiş zaman ile oluşturulmuş bir fiile sahiptir. Bu yapıda, aynı reported speech konusunda anlatıldığı gibi aynı kelime ve zaman değişimleri kullanılır.

  25. İngilizce Reported Speech Konu Anlatımı

    Bu dersimizde sizlere reported speech konusunu açıklamaya çalışacağız. “Reported Speech” Türkçeye çevrilirken dolaylı “anlatım” olarak çevrilmiştir.

  26. İngilizce Olumsuz Soru Cümlesi Yapma

    Bu noktada iki durum söz konusudur. Konuşma esnasında kullanılan yapı ile resmi dilde kullanılan yapılar söz konusudur.

  27. İngilizce Sıfatlarla İlgili Örnek Cümleler ve Açıklamaları

    Bu yazıda, sıfatlarla ilgili örnek cümleler ve onların Türkçelerini vereceğiz. Bu sayede sıfatlar konusunu iyice pekiştirmiş olacaksınız.

  28. Sıklık İfade Eden Zarflar - Always, often, usually, sometimes, ever

    Bu yazımızda, sıklık zarfları konusu işleyeceğiz. Sıklık zarfları neler olduğunu ve kullanım kurallarını, örnek cümleler ve Türkçe anlamları ile birlikte açıklamaya çalışacağız.

  29. İngilizce Zarflar Konusunda Karşılaştırma - Comparative Adverbs

    Bu yazımızda, ingilizce zarflar ile nasıl karşılaştırma yapılır konusunu öğreneceğiz. Comparative adverbs yapısı nasıldır, kuralları nelerdir, düzensiz zarflarla nasıl karşılaştırma yapılır, bütün bunları örnek cümlelerle ö

  30. Sıfatlarda as........as Konusu, Kullanımı ve Örnek Cümleler

    Bu yazımızda, ingilizce as...as konusunu işleyeceğiz. As...as yapısı nasıl oluşturulur, nerelerde ve hangi anlamlarda kullanılır konularını, örnek cümleler ve Türkçe anlamları ile birlikte göreceğiz.

  31. Girişimcilik Konusunda Karşılaşılan Engeller Ve Kısıtlar

    Bir iş kurma niyetindeki girişimcinin önündeki en büyük engellerden biri aşması gereken bürokratik zorluklardır. Girişimcilerin işlerini kolaylaştırması için mevzuatın anlaşılabilir hale getirilmesi ve bürokrasinin azaltılması gereki

  32. Be able to Modal Verb ve Örnekler

    Be able to aslında modal verb değildir. Be fiiline sıfat olan able’ın ve mastar olan to’nun eklenmesi ile oluşmuştur. Modal konusunda yer almasının nedeni, kimi zaman can ve could yerine kullanılmasıdır.

  33. İş Ahlakı

    İş ahlakı, iş dünyasındaki mal ve hizmet üretim ve tüketim sürecindeki doğruları ve yanlışları ifade eder. Neyin doğru, neyin yanlış olduğu konusu ahlaki bir konudur.

  34. Future Tense (Gelecek Zaman) (will)

    İngilizcede 2 türlü "gelecek zaman" kavramı mevcuttur. Bu konuda "will" yardımcı fiili ile kurulan durumdan bahsedeceğiz. "will"in kullanıldığı Simple Future Tense, konuşma anında ortaya çıkmış, planlanmamış halllerde kullanılan şekil

  35. Wilson Prensipleri Nedir?

    11 Şubat 1918 tarihinde ABD başkanı Wilson’un yaptığı bir konuşmada ortaya koyduğu yeni barış şartları daha sonraki süreçte kabul edilmelerinden dolayı önem kazanmıştır.

  36. Meslek Hastalığı Nedir?

    Hızla gelişen bilim ve teknoloji, sanayileşme sürecini beraberinde getirmiş ve böylece toplumsal değişimlere yol açmıştır. Her ülkenin sanayileşme süreci o ülkenin çalışma hayatını iş sağlığı ve güvenliği konusunda farklı boyu

  37. İngilizce Possessive Adjectives; İngilizce İyelik sıfatları

    İngilizce possessive adjectives konusu Türkçe İyelik sıfatları - İyelik eki konusuna karşılık gelir. Sahip olma durumlarını belirtmede kullanılırlar. İsimlerden önce kullanılırlar.

  38. İngilizce Haftanın Günleri - Days of the Week

    İngilizce Haftanın Günleri - Days of the Week / Konuşma Kalıpları; pazartesi, salı, çarşamba, haftanın ilk günü pazartesidir.

  39. İngilizce Saatler - The Time

    İngilizce Saatler - The Time / Konuşma Kalıpları; saat kaç? saat beş, saat dokuz.

  40. İngilizce Sıfatlar; nice, big, beautiful

    İngilizce sıfatlar konusunu değişik başlıklardan oluşur.İyelik sıfatları (possessions), karşılaştırma sıfatları (comparatives) ve derecelendirme sıfatları (superlatives) gibi konuları farklı konular altında göreceğiz.

  41. Türk Dilinin Orhun(Köktürk) Türkçesinden Önceki Dönemi

    Altay dil teorisini kabul edenler için, Kuzey Buz Denizi’nden Basra Körfezi’ne, Kuzeydoğu Asya’dan Doğu Avrupa’ya kadar uzanan geniş bir alanda konuşulan Türk dili, bu dili konu şanların sayısı, yazılı metinlerinin eskiliği ve çoklu

  42. İngilizce Okumak ve Yazmak - Reading and Writing

    İngilizce Okumak ve Yazmak - Reading and Writing; Konuşma Kalıpları, ben okurum, sen okursun, ben cümle yazarım.

  43. Tarihin Faydalandığı Bilim Dalları

    Sosyal bilimlerin ortak araştırma konusu nedir?Aynı amaca yönelik araştırma yapan bilimler arasında yardımlaşmanın yararları neler olabilir?

  44. İngilizce Ülkeler ve Diller - Countries and Languages

    İngilizce Ülkeler ve Diller - Countries and Languages; Konuşma kalıpları. Fransa Avrupada, Mısır Afrikada

  45. İngilizce Aile - Family Members

    İngilizce aile - family members konuşma kalıpları; anne, baba, çocuk, büyükanne, büyükbaba, amca, dayı, hala, teyze

  46. Ses Konu Anlatımı

    Fen ve Teknoloji Ses Konusu. Sesin Özellikleri, sesin ortamda yayılması, ses konusu detaylı anlatımı.

  47. Ural - Altay Dil Ailesi

    Asya’nın Büyük Okyanus kıyılar ından, Orta Avrupa’ya ve Akdeniz kıyılarına kadar uzanan alanda konuşulan Ural-Altay dil ailesi, Ural ve Altay dilleri olmak üzere iki gruba ayrılır.

  48. Google’ın İçerisini Hiç Merak Ettiniz mi?

    Google’a ait bir veri merkezinin içerisini ve çalışanları ile yapılan konuşmaya tanık olun...

  49. İngilizce Kişiler - People

    İngilizce kişiler konuşma kalıpları; ben, sen, o, biz, siz, onlar. Erkek, kadın, çocuk, aile. People; I, you, he, she, we, they, you

  50. İkinizin Arasında Gidiyorum Fıkrası

    Nasreddin Hoca bir Kadı ile Bir tüccara yoldaş olmuş. Ortada Hoca, sağında Kadı efendi, solunda Tüccar efendi, hem konuşuyorlar hem de yürüyorlarmış.

  51. Sesimin Arkasından Koşuyorum Fıkrası

    Hoca ikindi ezanını okumağa başlamış. O sırada bazı komşuları evlerinin önlerinde birbirleriyle konuşuyorlar, sanki ezan sesini duymuyor gibi davranıyorlarmış. Aslında O komşular camiye de pek sık gelmiyorlarmış.


  1. Gündoğmuş » Ortakonuş İlkokulu

    Ortakonuş Mah. Ortakonuş Sk. No: 1 Gündoğmuş / Antalya

  2. Bakırköy » Özel Bakırköy Dil Ve Konuşma Temel Lisesi

    Hayatboyu Cad. No:16 Kat: Bodrum-zemin-asma-1-2-3-4 Çatı No:14 Kat:zemin-asma Bakırköy / İstanbul

  3. Odunpazarı » Özel Doğal Dil-konuşma Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Büyükdere Mah. Hilaller Sk. No: 12 Odunpazarı / Eskişehir

  4. Konak » Özel Duyma-konuşma (duy-kon) Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Mimar Sinan Mah. Ali Çetinkaya Bul. No: 38 İç Kapı No: 3 Konak / İzmir

  5. Çankaya » Özel Erdem Orak Matematik Ve Güzel Türkçe Konuşma Yazma Kursu

    Meşrutiyet Mah. Karanfil Sk. Nurettin Bey İş Hanı Blok No: 1 İç Kapı No: 701 Çankaya / Ankara

  6. Kadıköy » Özel Fransızca Konuşma Ve Fonetiği Yabancı Dil Kursu

    Caferağa Mah. Dr. İhsan Ünlüer Sk. Ersoy A Blok No: 16 İç Kapı No: 11 Kadıköy / İstanbul

  7. Gaziosmanpaşa » Özel Gaziosmanpaşa Yabancı Dil Konuşturma Kursu

    Merkez Mahallesi Eski Edirne Asfaltı Caddesi Öztartar İş Hanı No:8 Kat:1 Gaziosmanpaşa / istanbul

  8. Güngören » Özel Güngören Konuş Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu

  9. Mamak » Özel Huzur İşitme-konuşma Bozuklukları Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Fahri Korutürk Mah. Neşet Ertaş Cad. Nilüfer Apt Blok No: 226 İç Kapı No: 1 Mamak / Ankara

  10. İzmit » Özel İleri Yabancı Dil Konuşturma Kursu

    Belde Sokak No:5 Kat 6-7 İzmit / kocaeli

  11. Üsküdar » Özel İstanbul Dil Konuşma Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Bahçelievler Mah. Erguvan Cad. Ata-2 Sıtesı Sitesi No: 90 Üsküdar / İstanbul

  12. Ataşehir » Özel İstanbul İşitme Ve Konuşma Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Örnek Mah. Şehit Cahar Dudayev Cad. No: 103 İç Kapı No: 1 Ataşehir / İstanbul

  13. Kadıköy » Özel Kadıköy Dil Ve Konuşma Temel Lisesi

    Osmanağa Mah. Vahapbey Sok. No:23 Kat: Bodrum-zemin-asma-1-2-3-4-çatı Kadıköy / istanbul

  14. Bahçelievler » Özel Koçak Dil Konuşma İşitme Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Şirinevler Mahallesi Fetih Caddesi Fetih 3. Sokak No=2-4 Kat:6-çatı Bahçelievler / istanbul

  15. Merkez » Özel Kolay Konuşma Yabancı Dil Kursu

    Tabaklar Mahallesi Börekçiler Sokak İka İş Merkezi, No:9 Kat:3

  16. Beyoğlu » Özel Konuşulan İngilizce Dil Kursu

    İstiklal Cad. Aznavur Pasajı No:108 Kat:-6 Beyoğlu İstanbul

  17. Kadıköy » Özel Konuşulan İngilizce Kursu (kadıköy Şubesi)

    Osmanağa Mah.söğütlü Çeşme Cad.altın Çarşı No:56 Kat:3 Kadıköy / istanbul

  18. Şişli » Özel Mecidiyeköy Yabancı Dil Konuşturma Kursu

    Mecidiyeköy Mahallesi Büyükdere Caddesi No:47 Kat:1 Şişli / istanbul

  19. Menemen » Özel Mesudiye Aksu Dil Konuşma Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Uğur Mumcu Mah. Gaffar Okkan Cad. Hakan Akçu Sitesi No: 161 İç Kapı No: 1 Menemen / İzmir

  20. Bakırköy » Özel Net Bil Yabancı Dil, Hızlı Okuma Ve Güzel Konuşma Kursu

    Yeşilyurt Mah. Yeşilyurt İstasyon Cad. No: 6b İç Kapı No: 1 Bakırköy / İstanbul

  21. İzmit » Özel Uzman Dil Konuşma Terapisti Soner Cerah Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi

    Sanayi Mah. Kumru Sk. No: 10 İzmit / Kocaeli


  1. Abuk Sabuk Konuşmak

    Ne söylediğini bilmeden, düşüncesiz, tutarsız konuşmak.

  2. Ağız Ağıza Vermek (konuşmak)

    İki kişi birbirine pek yakın durarak başkaları işitmeyecek bir biçimde konuşmak. Örn: Tenh

  3. Ağzı Dolu Dolu Konuşmak

    Heyecanlı söz söylemek. Örn: Birkaç kişiyle, garip bir lisanla ağzı dolu dolu konuşmaya ba

  4. Ağzı Olan Konuşuyor

    konuyla ilgisi olmayan, bilir bilmez herkesin söyleyecek sözü var anlamında kullanılan bir söz

  5. Alt Perdeden Konuşmak

    Hafif sesle yavaş konuşmak. Örn: Gözlerini süze süze alt perdeden, tane tane konuşur. -K. Ko

  6. Araştırma Konusu

    Araştırmada, elde edilecek bilgilerin sınırını çizen kavram çerçevesi ve üzerinde gözlem

  7. Aşırı Konuşkanlık

    Kimi ruh hastalarının aşırı coşkunluk anlarında gösterdikleri, taşkın, aralıksız konuşm

  8. Bağlantısız Konuşma

    Bütünlüğü ve anlamı bozan bağlantısız söz parçalarıyle konuşma.

  9. Bilmece Gibi Konuşmak

    Açık, anlaşılır bir biçimde konuşmamak.

  10. Boş Konuşmamak

    Gerçekleri söylemek, bilgisine dayanarak anlatmak. Örn: Amiralin sözlerine inanmak lazım, boş

  11. Bozuk Plak Konuşması

    Konuşma içinde sözcük ve cümle parçalarını durmaksızın yineleme.

  12. Bülbül Gibi Konuşmak (okumak)

    1) kolaylıkla konuşmak, okumak. Örn: Kadın bülbül gibi Fransızca konuşuyor. -H. E. Adıvar.

  13. Bülbül Gibi Konuşturmak (söyletmek)

    İtiraf ettirmek. Örn: Buluştukları zaman da onu bülbül gibi konuşturdu. -T. Buğra.

  14. Cafcaflı Konuşma

    Alışıla gelinmiş ses bölgesinin dışına çıkarak iddialı bir biçimde konuşma.

  15. Çocuksu Konuşma

    Çok kez uyum güçlükleri yüzünden yetişkin bir kimsenin, küçük çocuklara özgü birtakım

  16. Dereden Tepeden Konuşmak

    Gelişigüzel konuşmak, rastgele konular üzerinde konuşmak. Örn: Kahveler içilip dereden teped

  17. Deveci İle Konuşan Kapısını Büyük Açar

    Yüksek makam sahibi kimselerle ilgisi olanlar durumlarının gerektirdiği özveriyi göze almalıd

  18. Din Konuşması

    Din konuları üzerinde yapılan gelişi güzel konuşma.

  19. Dirhemle Söylemek (konuşmak)

    Çok az veya yavaş konuşmak. Örn: Üstadı, profesörle taban tabana zıt yaradılışlı bir in

  20. Dişi Konuşmak

    (Tul. ve Ort. O.): Komiğe ya da Kavuklu'ya nükte yapması için laf açmak.

  21. Dişi Konuşmak (argo)

    Doğaçlama tiyatrosunda ve ortaoyunu'nda Komik'e ya da Kavuklu'ya nükte yapması için laf açmak.

  22. Doğaçtan Konuşma

    Hiçbir betiğe dayanmadan konuşma. Bu da bir yaratıcılık gerektirir.

  23. Eğri Oturup Doğru Konuşalım

    Birisine karşı tutumumuz ne olursa olsun doğruyu söylemeliyiz.

  24. Emeğin Konusu

    Marksist yaklaşıma göre emeğin, insan gereksinimlerini karşılamaya hazır duruma getirmek içi

  25. Ezbere Konuşmak

    Bilmeden, aslını arayıp sormadan konuşmak.

  26. Gecikmeli Konuşma

    Zekâ geriliği, elverişsiz sağlık durumu, işitme yitimi, devim-ortak güdümü (motor koordinas

  27. Genizden Konuşmak (çıkarmak)

    Burnu tıkalı gibi konuşmak. Örn: Genzinden çıkardığı seslerle ağlama taklidi yapıyordu.

  28. Güzel Konuşma

    Söz söylerken düşünceleri ve duyguları doğru, uygun bir biçimde anlatma sanatı. Sesin uyumu

  29. Hayvan Koklaşa Koklaşa, İnsan Konuşa Konuşa

    İnsanlar konuşarak birbirlerini daha iyi anlarlar.

  30. İç Konuşma

    Bir oyuncunun, sahnede konuşmamasına karşın, düşündüklerini ve ruh durumunu seyirciye duyurm

  31. İç Konuşma

    Bir oyuncunun sahnede konuşmadığı halde, düşündüklerini seyirciye duyurması.

  32. İçinden (konuşma)

    Sinema/TV. Görüntülükte görünen bir kimse konuşmadığı halde, aklından geçenlerin bu kims

  33. İçinden Konuşmak

    Kimsenin duymayacağı kadar yavaş sesle konuşmak.

  34. İçsel Konuşma

    İçten, sessiz olarak kendi kendine yapılan konuşma.

  35. İleri Geri Konuşmak (söz Etmek, Laflar Etmek)

    Yersiz ve gönül kıracak biçimde konuşmak. Örn: Şoför yolda ileri geri konuştu. -L. Tekin.

  36. İnsan Konuşa Konuşa, Hayvan Koklaşa Koklaşa

    İnsanlar konuşarak birbirlerini daha iyi anlarlar.

  37. Kalbiyle Konuşmak

    Düşüncelerini, duygu ağırlıklı bir biçimde anlatmak. Örn: Bana öyle geldi ki bu adam kafa

  38. Karındankonuşan

    Sesi diyaframa iterek karnından konuşma becerisi gösteren kişi.

  39. Karındankonuşan Kuklası

    Karındankonuşanın kullandığı ve karşılıklı konuştuğu büyük boy kukla.

  40. Karnından Konuşmak (söylemek)

    1) işitilemeyecek kadar alçak sesle söylemek 2) uydurarak söylemek.

  41. Keratokonus

    Kornea orta kısmında herhangi bir renk değişikliği oluşmaksızın konik veya yuvarlak bir çı

  42. Konus

    1. Koni, koni biçiminde olan. 2. Işını belli bir sahaya düşürmede kullanılan delikli metal l

  43. Konuş

    Bir kentin kurulmuş olduğu yerin taşıdığı ve kentin gelişmesine olumlu ya da olumsuz etkisi

  44. Konus Arteryozus

    anat. Truncus pulmonalis’in ventriculus dexter’den çıkış yerinde görülen huni biçimindeki k

  45. Konusal Algılama Ölçeri

    Belirli durum ya da olayları gösteren bir dizi resimden oluşan, deneklerden resimlerde olup biten

  46. Konusal Duygu Yatırımı

    Genel olarak sevgecin herhangi bir konu üzerinde toplanması, özel olarak da sevgecin cinsel nitel

  47. Konuşan Soytarı

    Halkı, konuşarak güldüren soytarı.

  48. Konuşgaç Görüşmesi

    Konuşgaç aracılığıyla yapılan ve kendine özgü üstünlük ve sınırlılıkları, getiri ve

  49. Konuşma

    Bir konuyu, iddiasız olarak inceliyen söylev.

  50. Konuşma

    Bir oyunda iki kişinin birbiriyle konuşması.

  51. Konuşma

    Düşünceyi sözle ifade etme işi. Aynı dili konuşan bireyler arasında sözle anlaşma biçimi.

  52. Konuşma

    Bir oyunda iki kişi arasında söylediği, oyuna göre düzenlenmiş sözler.

  53. Konuşma

    İnsanın, dili kullanma yoluyla çevresindekileri iletişimde bulunması, onlara kendi düşünce v

  54. Konuşma Aygıtı

    (Derleme., konuşma cihazı) Konuşmada kullanılan seslerin meydana gelmesine yarayan organların t

  55. Konuşma Azalımı

    Konuşma gücünün, aşırı anlak gerilikleri ya da beyin özürlerinden ötürü, düzgülü olma

  56. Konuşma Bozukluğu

    Konuşmanın akışını bozan ve niteliğini etkileyen her tür olağandışı aksaklığa verilen

  57. Konuşma Bozukluğu

    Örgensel ya da görevsel nedenlerle konuşmanın, anlaşılması güçleşecek biçimde değişkenl

  58. Konuşma Dili

    (Derleme., geçer dil) Günlük yaşayışta kullanılan ve yazı dilinden az çok farklarla ayrılm

  59. Konuşma Dili

    Bir dilde ağızdan ağıza değişerek çeşitli söyleyiş özellikleri taşıyan ve yazı dilinde

  60. Konuşma Düzeni

    Oyun kişilerinin, oyunun gelişimine yardım edecek yolda birbirleriyle konuşması. Konuşmaların

  61. Konuşma Eğitimi

    Sağır çocuklara yaşlarına ve cinsiyetlerine uygun, iletişimi sağlayacak nitelikte bir konuşm

  62. Konuşma Eğitimi

    Konuşmayı, doğru, güzel ve belirgin bir biçime getirmek için yapılan eğitim.

  63. Konuşma Görevlisi

    Savaşan iki güçten birinin, öteki güçle görüşmek üzere görevlendirdiği kimse.

  64. Konuşma İnmesi

    Dil dışındaki konuşma ile ilgili, kaslarda inme nedeniyle ortaya çıkan konuşma güçsüzlüğ

  65. Konuşma Kuralları

    Tonlama, durak, vurgu. Oyuncunun, doğru yorumu getirebilmesi için konuşmasındaki tonlamayı sapt

  66. Konuşma Odası

    Sanatçıların dinlenme odası.

  67. Konuşma Organı

    Çeşitli hareketlerle konuşma faaliyetini gerçekleştiren diyafram, gırtlak, kıkırdaklar, ses

  68. Konuşma Örgüsü

    Oyunun gelişiminde asal görevi olan, kişiler arasındaki konuşmanın tümü. Konuşma örgüsü,

  69. Konuşma Oyunu

    Sahne hareketi ve gerilimi az olan, karşılıklı nükteli konuşmaya dayanan oyun biçimi.

  70. Konuşma Özeği

    Beynin son diliminde sesli konuşmayı yöneten özek.

  71. Konuşma Özürlüler

    Konuşmalarının akışında, ritminde, tizliğinde, vurgusunda ve boğumlanışında bozukluk bulu

  72. Konuşma Özürü

    Pepemelik, kekemelik, yanlış söyleyiş gibi konuşma bozukluklarını da kapsayan ve heceleri, s

  73. Konuşma Özürü Uzmanı

    Gördüğü özel öğrenim ve meslek çalışmaları ile konuşma özürlerinin düzeltilmesi alan

  74. Konuşma Sağaltımı

    Konuşma bozukluklarının türlü yol ve yöntemlerle düzeltilmesi işi.

  75. Konuşma Sesi

    Düşüncelerimizi, duygularımızı ve isteklerimizi anlatmakta kullandığımız ses.

  76. Konuşma Sesi

    Düşünce, duygu ve isteklerimizi anlatmak için kullandığımız ses.

  77. Konuşma Sırası

    Söz söylerken, gereğine göre yapılan kelime sırası.

  78. Konuşma Tıkanması

    Bunalım, gerilim gibi coşkusal nedenlerle konuşma gücünün geçici bir süre tutukluk gösterme

  79. Konuşma Titremi

    (Derleme.. konuşma tonu) Kişinin konuşmasındaki özel titrem.

  80. Konuşma Yanlışı

    Herkesçe benimsenen doğal konuşma tarzından soluk alma, sesleyiş, boğumlanma (artikülasyon) v

  81. Konuşma Yılgısı

    Türlü nedenlerle konuşmaya karşı duyulan korku.

  82. Konuşma Yitimi

    Beyin özürü nedeniyle bireyin ne söyleyeceğini bildiği halde konuşamaması durumu.

  83. Konuşmalı

    Kullanıcıyla kullanılan dizge arasındaki etkileşimin karşılıklı konuşma biçiminde adım a

  84. Konuşmalık

    Konuşma dilinde kullanılan ve yazılarda raslanılmıyan (kelime, deyim).

  85. Konuşmanın Gidişi

    Sözün çabuk veya ağır ağır söylenmesi hali. bk. Hızlı, Hızsız ve Kesikli gidiş.

  86. Konuşmaya Dalmak

    Başka şeylerle ilişkiyi keserek belli bir konudan söz etmek. Örn: Konuşmaya dalınca farkınd

  87. Konuşu

    Bireyler arasında geçen ve ölçünlü bir gidişi olmamakla birlikte bilgi amaçlı konuşma.

  88. Konuşulan Dil

    Yazınsal olmayan, bir toplumun çoğunluğunun konuştuğu günlük, akıcı konuşma biçimi.

  89. Konuşulan Dil

    Kitabî olmayan, süzsüz, doğal, akıcı konuşma biçimi.

  90. Lentikonus

    Göz merceğinin ön veya genellikle arka yüzünde, koni biçiminde çıkıntılarla belirgin doğu

  91. Mitralyöz Konuşması

    Aşırı derecede hızlı konuşma.

  92. Ölçüm Konusu

    Bir ölçme aracıyla, aralarında ayrım gözetilebilecek değişik değer ya da seçenekleri bulun

  93. Ortaya Konuşmak

    Sözü hiç kimseyi hedef almadan söylemek.

  94. Pes Perdeden Konuşmak

    1) alçak ve kalın sesle konuşmak 2) alttan alarak, yumuşak bir dil kullanarak konuşmak.

  95. Sevgeç Konusu

    (Freud) Sevgecin yöneldiği ve duyar olduğu kişi ya da nesneler.

  96. Söz Konusu Olmak

    Üzerinde konuşulmak, bahis konusu olmak, bahis mevzusu olmak.

  97. Tane Tane Söylemek (konuşmak)

    Acele etmeden, seslerin hakkını vererek herkesin anlayabileceği gibi konuşmak. Örn: Genç kad

  98. Tekli Konuşma

    1. Oyuncunun kendi kendine konuşması. 2. Bir kişinin seyircilere anlattığı ve genellikle güld

  99. Tumturaklı Konuşma

    Sahne konuşmasının şişirme, kof, tumturaklı biçimi. Duygu ve düşünceyle ilgisi olmadan ba

  100. Tumturaklı Konuşma

    Söz söylerken abartılı bir yolda konuşmak, "deklamasyon" yapmak. Cafcaflı, abartılı, yüksek



Mesaj / Bildirim Gönderin