Aranan: Jeoloji

  1. Türkiye’de Bitki Çeşitleri

    Türkiye, Zengin Bitki Çeşitliliğine Sahip Olan Dünyanın Sayılı Ülkelerinden Biridir. Bu Zenginlikte; İklim Çeşitliliği, Kısa Mesafelerde Değişen Yeryüzü Şekilleri, Coğrafi Konum, Jeolojik Zamanlar Boyunca Görülen İklim Değişiklikl

  2. Türkiye’de İç Kuvvetler

    Ülkemiz, özellikle III. Jeolojik Zaman’dan sonra dikey ve yatay yönde meydana gelen yer kabuğu hareketlerinden etkilenmiştir. Bu hareketler sonucu günümüzdeki dağ kuşakları, çöküntü alanları ve kırık hatları oluşmuştur.

  3. Levha Tektoniği

    Levha hareketleri veya levha tektoniği olarak da bilinir, en geniş anlamıyla litosferin yapısını ve bu yapıyı doğuran evrimi araştıran jeoloji dalıdır. Tektonik (Yunanca tekton ‘dan), yapısal jeoloji ile yakından ilgili fakat ondan farkl

  4. Jeolojik Zamanlar

    İlk Zaman (prekambriyen), I. Zaman (paleozoik), II. Zaman (Mezezoik), III. Zaman (Neozoik-Tersiyer), IV. Zaman (Antropozoik) iki dönemden oluşur.

  5. Türkiyen’in Jeolojik Yapısı

    Türkiye Alp Kıvrım kuşağı içindedir. Bu nedenle her jeolojik zaman da kabuk tabakası, yer hareketleriyle değişmeye uğramıştır. Dağ oluşum hareketleri ile yükselen sahalar, akarsularla sürekli olarak aşınmıştır.

  6. Altınbeşik Mağarası Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Jeolojik ve Jeomorfolojik oluşumlar, Fotoğrafçılık. Akdeniz Bölgesi’nde Antalya ili sınırları içinde yeralmaktadır. Orta Toroslar’ın karstikyapısı içinde üç katlı bir mağara sistemidir.

  7. Dilek Yarımadası - Büyük Mendere Deltası Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Fotoğrafçılık, Akdeniz’in en iyi korunan maki florası, jeolojik yapı, tabii bitki ve hayvan toplulukları, dinlenme. Parkımız Ege Bölgesi, Aydın ili sınırları içinde yer alır.

  8. Hattila Vadisi Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık, Zengin Bitki Örtüsü, Jeolojik, jeomorfolojik oluşumlar ve yaban hayatı zenginliği, ekoturizm

  9. Honaz Dağı Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Arkeolojik kalıntılar, Jeolojik ve Jeomorfolojik Oluşumlar, Endemiklerce Zengin Bitki Örtüsü, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık

  10. Kaçkar Dağları Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğa Fotoğrafçılığı, Ekoturizm, İlginç jeolojik ve jeomorfolojik yapı, bitki ve yaban hayatı zenginliği, geleneksel yaylacılık

  11. Kızıldağ Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Zengin Bitki Örtüsü, Jeolojik yapı, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık. Akdeniz Bölgesi’nde, Isparta ili sınırları içindedir.1969 yılında ilan edilmiştir.

  12. Köprülü Kanyon Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Arkeolojik kalıntılar, tabii bitki toplulukları, jeolojik oluşumlar, Rafting, Kampçılık, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık.

  13. Küre Dağları Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Doğal yaşlı orman, biyolojik çeşitlilik, jeolojik ve jeomorfolojik oluşumlar, kültürel yapı ve arkeolojik kalıntılar. Batı KaradenizBölgesi’nde Kastamonu ve Bartın illeri sınırları içindeyer almaktadır.

  14. Munzur Vadisi Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Jeolojik yapı, Zengin Bitki Örtüsü ve fauna, Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık. oğu Anadolu Bölgesi’nin Tunceli ili sınırlarıiçinde yer almaktadır

  15. Spil Dağı Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Jeolojik yapı ve tabii bitki ve hayvan toplulukları, dinlenme ve eğlenme Doğa Yürüyüşü, Piknik, Fotoğrafçılık. Ege Bölgesi’nin Manisa ili sınırları içindedir.

  16. Uludağ Milli Parkı

    Yapılan Aktiviteler; Jeolojik yapı, tabii bitki toplulukları, kayak, dağcılık, kar sporları, ekoturizm. Marmara Bölgesi’nde, Bursa ili sınırları içindedir. 1961 yılındailan edilmiştir.



  1. Jeoloji

    (Yun. geo: yer, dünya logos: bilim) Dünyanın fiziksel yapısı, faaliyeti ve tarihi ile uğraşan



Mesaj / Bildirim Gönderin