Altınbaşak Otu Faydaları


Altınbaşak Otu Faydaları
Bu bitki hendeklerde, orman kıyılarında, eğimli çayırlarda, ağaçları kesilmiş orman bölgelerinde yetişir. Tüylü ve altın sarısı çiçeklerle bezeli sapı 80 cm kadar yükselebilir. Çiçekleri Temmuzdan Ekim’e kadar toplanabilir.

* Altınbaşak’ın çiçekleri ve yaprakları serinletici etkiye sahiptir, idrar söktürüp, bedendeki fazla sıvıyı atma yeteneğine sahiptir.

* Böbrek hastalıklarına etkilidir. Nefri,t üremi ve sistit hastalıklarına karşı faydalı bir bitkidir. İdrar tutukluğuna iyi gelir. Albümin tedavisinde kullanılır. Bir tutam ot, kaynatılarak günde 1-2 çay bardağı içirilir .

* Mesane hastalıklarında, Hemodiyalize bağlanma durumlarında olan hastalara; taze olarak toplanmış Altınbaşak, Yoğurtotu, Sarı Ballıbabayı eşit oranlarda harmanlanarak hazırlanan çaydan günde 4 fincan yudumlanarak 2 hafta kadar içilir.

* Bağırsak hastalıklarında ve kanamalarında kullanılır.

* Ruhsal sıkıntılarda ve düş kırıklıklarında mutlaka Altınbaşak çayı içirilmelidir.

* Egzamaların çabuk iyileşmesini temin eder.

KULLANIM BİÇİMLERİ


Çay hazırlamak:
Çeyrek litre suya bir çay kaşığı bitki haşlanır ve kısaca demlenir. Harman çayından da demleme biçimi aynıdır.

Admin

Taglar: AltınbaşakFaydaları

Şifalı Bitkiler - İlginizi çekebilecek başlıklar
Anason Otu (Çayı) Faydaları

Maydanoz türünde bir bitkidir. Beyaza çalan yaprakları, meyvesinde iki tane birbirine yapışık şifalı tohumlarının kendine özgü kokusu vardır.

Aslan Pençesi Otu Faydaları

Halk dilinde, Şebnemli, Aslanayağı, Tavşanayağı, Hizmetçikız, Kadınmantosu olarak da bilinir.En çok, orman ve yol kıyılarında, bayırlarda, yüksek yerlerdeki nemli çayırlarda ve dağlık bölgelerde yetişir.

Atkuyruğu Otu Faydaları

Kırkkilitotu veya Zemberekotu olarakta tanınır. Tarlalarda, demiryollarının kıyılarında ve eğimli yerlerde yetişir. Balçıklı toprakta yetişenleri en şifalı olanlarıdır.

Adaçayı Faydaları

Ballıbabagillerden olan Adaçayı, Dişotu ve Meryemiye diye de tanınır. Akdeniz kıyılarının kır bitkisidir. Ülkemizde kışın sert geçmediği yörelerde, bahçelerde de tohumlardan üretilir. Hafif kireçli, kolay su geçiren, kuru



Sayfa Yorumları

Yorum Ekle





Mesaj / Bildirim Gönderin