Akademisyenlere, Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitimi


Akademisyenlere, Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitimi
Yükseköğretim Kalite Kurulu’na (YÖKAK), değerlendirici olmak üzere başvuran ve aday değerlendirici havuzuna alınan yaklaşık 600 akademisyene yönelik ‘Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitimi’ düzenlendi.
YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği kapsamında yükseköğretim kurumlarının beş yılda en az bir kez YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Dış Değerlendirme Programı’na girmeleri gerektiğini belirtti. Elmas, sürecin değerlendirme takımlarında görevli ‘değerlendiriciler’ aracılığıyla yürütüldüğünü söyledi.

Hedeflerinin üniversitelerin kalitesi ve verimliliğini artırmak olduğunu söyleyen Elmas, yükseköğretim kurumlarının ‘yönetim sistemi’, ‘eğitim-öğretim’, ‘araştırma geliştirme’, ‘topluma hizmet’ ve ‘destek hizmetleri’ başlıkları altında değerlendirildiğini belirtti.
Programın, yükseköğrenim alanında rekabet avantajının sağlanabilmesi için önem taşıdığını söyleyen Elmas, "Kurumsal Dış Değerlendirme Programı, yükseköğretim kurumlarının ülkemizin hedefleri, YÖK’ün stratejileri ve dünyadaki gelişmeler doğrultusunda, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemlerinin güçlü yönleriyle iyileşmeye açık yönlerinin raporlanmasına imkân veriyor. Bu süreç de üniversitelerin hızlı gelişimine katkı sağlıyor" dedi.


‘DEĞERLENDİRİCİ EĞİTİMLERİNİ GÜNCELLEDİK’
Elmas, değerlendirmelerden gerekli faydanın sağlanabilmesi için değerlendiricilerin yetkinliğinin sağlanmasının önemini vurgulayarak, "Her yıl katılımcılarımızdan eğitimler sonunda aldığımız görüşleri değerlendirdik. En büyük beklentinin eğitim programının metodolojisiyle ilgili güncelleme yapmamız yönünde olduğunu gördük. Bununla birlikte, eğitim programının daha uzun süreye yayılması, katılımcı sayısının az olduğu grup çalışmalarının yapılması, interaktif ve aktif öğrenme metodolojilerinin kullanılması ve vaka örneklerinin tartışıldığı çalıştayların düzenlenmesi en çok ifade edilen geribildirimler arasındaydı" diye konuştu.

Geribildirimler çerçevesinde Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitimi’ni yeniden yapılandırdıklarını söyleyen Elmas, "Bu yıl eğitim sürecinin işleyişini değiştirdik. Kullanmaya başladığımız ’dönüştürücü sınıf’ modeli ile yüz yüze eğitimlerde paylaştığımız içeriği, sunumları ve soruları çevrimiçi bir platforma taşıdık" dedi.

Elmas, hazırlanan çevrimiçi platformun, eğitimlerden sonra da açık olmasının eğitimleri sürekli kılacağını belirterek, böylece geniş kitlelere ulaşılacağını ve kalite kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlanacağını söyledi.

Admin

Taglar: AkademisyenlereKurumsalDışDeğerlendiriciEğitimi

Haberler - İlginizi çekebilecek başlıklar
8 Madde İle Günümüz Ergenleri

Ergenlik, insanların gelişim sürecindeki zorlu ve önemli süreçlerden biri. Ergen çocuk sahibi olan ailelere bu konuda büyük görevler düşüyor.

Annesiyle Aynı Okulda Ders Veriyor!

Avcılar’daki Ali Karay Ortaokulu’nda anne Hazel Kahraman ile oğlu Kamuran Kahraman, fen bilgisi dersi veriyor. Kamuran Kahraman, “İnsan 30 yıllık annesine Hocam diyemiyor” dedi.

Babalar Çocuklarıyla Oynamasını Bilmiyor

İstanbul’da bir vakıf üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre babaların büyük çoğunluğu, çocuklarıyla nasıl oyun oynaması gerektiğini bilmiyor. Üstelik eğitim düzeyine göre değişmiyor.

2018 YKS Yerleştirme Analizi: Zirvede Rekabet Kızıştı

Yaklaşık iki milyon öğrencinin merakla beklediği 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, ÖSYM ve YÖK 31 Ağustos’da sınavla ilgili veriler yayınladı.

Az Bilinen Bölümler Gerontoloji, Rekreasyon, Aktüerya
Basketbol Seferberliği Potasız Okul Kalmayacak

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) liderliğinde 81 ildeki ilk ve ortaokullarda basketbol seferberliği başlatılıyor. Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının desteğiyle hayata geçirilen ‘Haydi Sahaya Projesi’nin hedefiyse, Türkiy



Sayfa Yorumları

Yorum Ekle





Mesaj / Bildirim Gönderin